Szerintetek melyik a jobb? Egy tízemeletes panel lakójának lenni vagy egy négyemeletesnek?
Én is panelban nőttem fel, a szüleink mégsem engedtek soha rohangálni minket a lakásban, pont azért, mert panel és amennyire lehet, másokra is tekintettel kell lennünk.
Úgy, ahogy az én kutyám is néha elkezd ugatni, rászólok, hogy ne hagyja abba, ne zavarjon vele másokat.
A lift miatt szerintem a tízes jobb. Sokat segít, elég, ha csak egy bevásárlásból jössz haza szatyorral, azzal se kell lépcsőzni.
Én majdnem 20 évig éltem panelban, most új építésűben lakom, de ugyanúgy rohadt meleg van és ugyanúgy áthallatszik minden.
Minél kevesebb az ember, annál kisebb az esélye a normálisaknak is.
Azonkívül bármikor beköltözhet a szomszédba egy problémás (cigány vagy nem cigány) család a kellemes szomszéd helyére.
ma 15:11
Érdekes a logikád, szóval szerinted minél több az ember, annál nagyobb az esély a zajmentességre? :))))))
Problémás/cigányoknak nincs sok pénzük, százszor előbb fognak menni tízemeletesbe, mint négybe, mivel az olcsóbb plusz több is van belőlük, tehát több az eladó lakás is.
sutyerák alatt azt értem, h suttyó prolik. bagóznak a lépcsőházban, bandáznak a kapu előtti lépcsőn, hulladék zenét hallgatnak, ami kiszűrődik az ajtón, csapkodják az ajtót.
üzengetés, viszálykodás nálunk nem volt, még csak az kellett volna. szimplán olyan emberekkel voltam körülvéve, akik közt nem éreztem jól magam. többsége alacsony iskolázottságú, beszűkült gondolkodású proletár volt.
a mostani lakóhelyemen max a Kossuth rádió hallatszik ki az ajtón, vagy néha ugat az egyik bácsi kutyája párat.
a szomszédaim nagy része művelt, egyetemet végzett, kulturált ember, és nem csak az időjárásról meg a tegnapi vacsoráról lehet velük beszélgetni. pl van egy bácsi, aki pszichológiát tanított az Eltén, és ha csak 5 percre összefutunk, már komoly szociológiai eszmefuttatás megy :) imádom az öreget, nagy koponya. vagy pl egy másik idős úr, aki sportoló volt, és kész helytörténész :)
a felettem lakó lány is nagyon értelmes csaj, gyakran összeülünk egy sörre dumálni.
sokat elmond, hogy mostani szomszédaim nagy részére bármikor rá merném bízni a kulcsot ha elutaznék. a régi helyen max 1 emberben bíztam volna ennyire.
25 vagyok.
Nem tudom, nem vagyok szakember, de van ilyen.
Most hirtelen ezt találtam, de utána kell nézni: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!