Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Van olyan itt aki zártkertbe él?

Van olyan itt aki zártkertbe él?

Figyelt kérdés
Van itt közületek olyan aki zártkertben él? Vettem egy telket Tóalmáson egy zártkertbe és kíváncsi vagyok, hogy van e itt olyan aki valamelyen zártkertbe él. :)

2012. júl. 14. 16:57
 1/7 anonim ***** válasza:

Nem értem a kérdést!

Gondolod, hogy zártkertnek nincsen kapuja, és nem lehet kijönni belőle?

2012. júl. 14. 20:04
 2/7 anonim ***** válasza:

A zártkert nem lakóingatlan. Így tartós ottlakásra legálisan nem alkalmas.

(Amúgy élni csak zártkertbeN benne lehetne, a zártkertbe legfeljebb csak menni lehet például.)

2012. júl. 15. 09:04
 3/7 anonim ***** válasza:
Nálunk meg van határozva,hogy a telek hány százalékát lehet beépíteni és sokan laknak is ott,ahol nekem a kertem van.Belterületi zártkert a minősítése.Én is gondolkodom,hogy kiköltözzek:)Egy "csomó"pénzt spórolnék,ha ott laknék.
2012. júl. 15. 10:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, hogy él e valaki ott életvitelszerűen? Azt fontolgatom én is hogy kiköltözöm a telkemre a kis házikómba örökre :) kíváncsi vagyok hogy boldogul az aki kiköltözik :)
2012. júl. 15. 22:50
 5/7 anonim ***** válasza:
A harmadik vagyok:)Nos akkor egy "cipóben járunk":)Az a baj,hogy pl.ivóvíz nincs,de ez megoldható.A fúrt kútat kicsit mélyebbre kell fúratnom,és azt a vizet már tudom használni mosásra,fürdésre,stb...Egy probléma lehet a kiköltözéssel-nekem legyalább is-,hogy télen kicsit gubancos lenne onnan bejárni melózni,mert a kertem előtt közvetlen nincs aszfaltos út.De egyébként szerintem elég sokat meg lehetne sprórolni,pénzügyi szempontból.Meg az egy kicsit más,talán nyugodtabb élet lenne.Kivéve mikor a fűtésre kell egy kicsit"rádolgozni".Fát venni,stb....De ez legyen a legynagyobb bajom:)
2012. júl. 22. 08:21
 6/7 anonim ***** válasza:

Mitől olcsóbb egy telken élni?

Jó, ha van fúrt kutad, akkor a vízen lehet spórolni. Meg ha van emésztőd. De az is megtelik idővel és ki kell szippantatni. Lehet hogy a szippantós kocsi egy telekre drágábban megy ki, mintha csak valahova a településen belül kéne.

Fűteni ott is ugyanúgy kell. És gondolom ott sem gyertyával világítasz.

Ha gyümölcsöt, zöldséget meg tudod termelni, az jó. Viszont a minden napi bejárás a településre meg valószínű többe kerülne és bonyolultabb, hosszadalmasabb lenne.

Tehát olyan nagyon jelentős megtakarítást én nem látok ebben.

A másik dolog meg:

Nekünk is volt régebben zártkertünk, egy a város melletti szőlőhegyen.

A telkeken voltak kisebb épületek, a miénken egy kis tégla ház, tehát még ott is lehetett volna aludni. De én soha nem aludtam volna ott szívesen. Szinte mindennapos volt, hogy a kisebbségiek hol ezt, hol azt a házat feltörték és kirámolták. Nem szívesen lettem volna ott, amikor egy éjszaka pont ezt a házat pécézik ki. Főleg, úgy, hogy körülöttem sehol senki több kilométeres körzetben.

2012. júl. 22. 10:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Sajnos mindenhol vannak, betörések, meg lopások :(
2012. júl. 22. 12:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!