Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mindkét szülő kell?

Mindkét szülő kell?

Figyelt kérdés

Szeretnénk ha párom állandó lakcíme az én szüleim házában lenne!

Apám sajnos mozgás sérült, rokkant és ágyban fekvő ő nem tudna velünk jönni az okmány irodába, csak édesanyám.

Viszont a ház az közös: apámé és anyámé

Elég lenne ha csak anyám jön és ő be jelentheti egyedül?

Köszönöm

21L

ma 14:29
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Nem is kell bemenni, on-line is intézhető.
ma 14:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Irjon apud meghatalmazást,hogy a nevében is eljárhatnak.
ma 14:36
 3/8 anonim ***** válasza:
Egy tulajdonos aláírása elég; nem kell bemennie az okmányirodába különben sem, hanem otthon aláírhatja a lakcímjelentőt, mint szállásadó. Mindenki saját maga jelenti be a lakcímét; csak a bejelentkező polgárnak kell személyesen bemennie a hivatalba.
ma 14:58
 4/8 anonim ***** válasza:

1-es vagyok:

Letölthető hozzájárulás vagy nyilatkozat, már nem emlékszem a nevére, ezt aláírja a tulajdonos/ok.

Ezt a nyomtatványt a bejelentkezni kívánó személy szkenneli és ügyfélkapun keresztül - ennek csatolásával - bejelentkezik az adott lakcímre.

5 perces mutatvány.

ma 15:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Mindkét tulaj alá kellett írjuk a gyerek lakcímbejelentőjét. Férjem hazahozott egyet, aláírtam, ő is, bevittem a kormányhivatalba, kiállították a lakcímkártyát.
ma 15:40
 6/8 anonim ***** válasza:
#5 azért, mert a gyermek kiskorú, és nem maga jelenti be a lakcímét, hanem a szülei. Egyik szülő sem változtathatja meg a gyermek lakcímét a másik szülő beleegyezése nélkül. Ebben a kérdésben nem erről van szó.
ma 15:46
 7/8 anonim ***** válasza:

De a férjem nem a gyerek apja... Neki van egy vezetékneve, legyen Tóth.

Én Tóthné Nagy Irénke.

A gyerek meg Kiss Miska.

ma 15:53
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 akkor sem erről a helyzetről van szó a kérdésben.
ma 15:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!