Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi a baj azzal, ha szaunát...

Mi a baj azzal, ha szaunát csinálunk a fürdőszobából?

Figyelt kérdés

Amikor kicsi voltam, de már elég nagy ahhoz, hogy egyedül fürödjek-zuhanyozzak, utána anyukám mindig haragudott, hogy már megint szaunát csináltál a fürdőszobából, én meg soha nem értettem, hogy mi ezzel a probléma.

Eltelt kb. 35 év, vagy tán több is, azóta is szeretek jó forró vízben fürdeni, zuhanyozni, és azóta is mindig szaunát csinálok a fürdőszobából, viszont még mindig nem értem, hogy mi ezzel a baj.

Mondjuk majd megkérdezem anyukámat is erről, de előbb titeket, mert arra gondoltam, hogy tán így lesz penészes a fal? Vagy mi más lehet a probléma?

Ráadásul abból is mindig konfliktusunk volt anyukámmal, hogy szerinte fürdés után gyorsan, gyorsan öltözni, hogy ne fázz meg, én viszont kifejezetten szeretek száradni és nem törölközni, nem tudom, miért, talán a túl sok túl durva törülköző miatt.

Most ráadásul még az is feltűnt, hogy ha tényleg szaunaszerű páraköd van a fürdőszobában miután elzárom a vizet is, most, télen még jó is, hogy melegen tart, hiszen melegebb, mint a levegő, ugye...

Nem fűtök, inkább forró vízben zuhanyzom (tudom, hogy szárítja a bőrt sajnos) és rétegesen öltözködöm, többet eszem és többet mozgok. Oké, mondjuk nem Magyarországon élek, és itt mondjuk egy tíz fokkal melegebb van, mint Magyarországon, három hőmérőm van a lakás három különböző helyiségében, tegnap este 4 fokot mutatott mind a három, amikor hazaértem (és mindig nyitvahagyom az ablakokat a kereszthuzathoz, ha elmegyek itthonról, akkor néztem hőmérőket, amikor hazaértem késő este).

Mondjuk általában félig nyitvahagyom a fürdőszobaajtót, ha fürdök, néha teljesen, most csukva felejtettem, biztos azért volt nagy köd, de már elszállt.

ma 15:52
 1/6 A kérdező kommentje:
Ja, még azt is hozzá szerettem volna tenni, hogy testet pl. tudom, hogy azért vagy akkor érdemes gyorsan megtörölni, ha fázni kezd az ember, négy éves kor alatti gyerek még nem tudja eldönteni, hogy hideg van vagy meleg, fázik-e vagy melege van-e, én úgy tanultam a főiskolán, hogy ezért csak négyéven felüli gyerek dönthet arról, hogy hány réteg ruhát vesz föl, de mondjuk szerintem nem is fürödtem még egyedül ötévesen sem, nem tudom, hány éves koromtól kezdve, majd anyukám ezt is megmondja, biztos.
ma 16:02
 2/6 anonim ***** válasza:
82%
Arra gondolhatott anyukád, hogy minden penészes lesz a sok párától. Csodálom, ha még nem penészes a fal, a csempe, butor, vagy a szekrényben levő ruhák. Esetleg a folymatos szellőztetés segít elkerülni a penészedést.
ma 16:05
 3/6 mindentudó99 ***** válasza:
72%
Semmi
ma 16:53
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én is szeretek gőzfürdőt csinálni telente esténként, de nem lett penészes a fürdő (30 év alatt) - gondolom, mert egyébként meg egész nap nyitva az ajtaja meg a fűtünk ott is, és nincs hőhíd, nem vizesedik vagy ilyesmi.
ma 17:05
 5/6 anonim ***** válasza:
81%

Nem kell feleslegesen pocsékolni a vizet, melegvizet pláne. Felesleges a forró víz is. Aztán ott a penész esetlegesen, de a pára másba is kárt tehet ha lecsapódik.

A víz jó hővezető, és a száradással is a test hűl.

ma 17:05
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
Pazarlás és károsítja a falakat, födémet a gőz. Elégtelen szellőzés esetén páralecsapódás és penész keletkezik ami mérgező.
ma 17:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!