Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egy elhagyatott nagyszülői...

Egy elhagyatott nagyszülői ház tönkremegy? Lehet vele még valamit csinálni?

Figyelt kérdés
A nagyszüleimnek volt/van vidéken egy házuk. Vályogból van, ők építették, kb 60 éves. A papám meghalt, a mamám elköltözött hozzánk lassan 6. éve, kb 100 km-re van a ház, így csak évente néhány alkalommal tudunk elmenni. Most hétvégén voltunk ott, és szörnyű ahogy kinéz: már múltkor is gyanús volt hogy büdös van, ezért vettem rágcsálóirtót, és 3 dobozzal elfogyott tél óta, viszont döglött állatot nem találtam (szerintem patkány lehetett....) dohosodik, szörnyű bűz van....Mit lehet vele csinálni?
2012. máj. 22. 21:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Ilyen távolról nagyon semmit. Alaposan ki kellene takarítani, és szellőztetni, de évente legalább 2-3 alkalommal, különösen, ha rágcsálók is vannak. Tegyetek ki csapdákat is. Jó lenne a nyáron egy tisztasági meszelés is, ha van rá pénzetek. Egy házzal foglalkozni kell, ha nem teszitek, folyamatosan romlik az állapota. Azt is meg kéne nézni, hogy beázik-e és hasonlók.
2012. máj. 22. 21:23
 2/8 anonim válasza:
100%
pofozzátok kicsit ki és ha ennyire nincs rá időtök, adjátok el
2012. máj. 22. 21:25
 3/8 A kérdező kommentje:

A csapda jó ötlet, mert így hogy megették azt a rengeteg mérget, viszont döglöttet nem találtunk, fogalmam sincs hova lettek....Talán az ágyak alá, vagy behúzódtak valahova, de őszintén szólva én nagyon irtózom az ilyen dolgoktól. 20 éves lány vagyok na....

Sajnos eladni nem tudjuk, a falu teljesen kihalt, végigmegyünk a főúton, és szinte minden 5. ház eladó, mert az idősek meghalnak, a fiatalok meg nem költöznek oda. Áhh nem tudom mi lesz így, de nagyimat nagyon bántja...

2012. máj. 22. 21:31
 4/8 anonim ***** válasza:
Hozzatok el mindent, amit lehet, hogy minél kevesebb kosz és porfogó legyen a házban. Mindenképp ki kellene alaposan takarítani és szellőztetni, de az nem egy nap... Ha nem akartok a házban aludni, vigyetek sártat!
2012. máj. 22. 22:16
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

A dohosodás főleg a téli hideg miatt lesz. Szóval ha nincs fűtve, akkor nedves és hideg bent a levegő. És ha sosincs télen fűtve, nyáron nincs szellőztetve, úgy nem csoda...

A beázást tényleg ellenőrizni!ha valahol folt van a plafonon, megnézni a padláson a lyukat, és cserepet cserélni!

Leesett vakolatokat sem árt pótolni, főleg ha eső is éri.

Bent meg...

Ruhákat, ágyneműket, tollpárnákat elhozni, azokba szeretnek egerek befészkelni...

Egérlyukakat betapasztani, bár azt újra kitúrják mellette...

Vannak ultrahangos egérriasztók,na hogy ez ér-e valamit, nem tudom...

2012. máj. 22. 22:41
 6/8 Napkiraly ***** válasza:
keress bele valami szoláriumba nem járó normális lakót,aki fizet pár fillért hogy ott lakhat. Ajánlom figyelmedbe a sok kilakoltatott devizahitelest, esetleg találsz olyan normális családot aki odaköltözne.
2012. máj. 22. 23:40
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hozzátok rendbe kívül-belül. Sok helyen ilyen esetben a polgármesternek oda-adják a kulcsot, rábízzák, hogy ki az akit oda beköltöztet. Fizetség = rendbentartja attól kezdve a házat, a kertet. Max. a gyümölcsfák terméséből nyáron visztek haza magatokhoz.

Minden használaton kívüli ingatlan gyorsabban romlik, mint a használt.

2012. máj. 23. 07:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Én bele nem költöztetnék senkit. Bármit megtehet a házzal, mittudomén felszedi a parkettát, hogy fűtsön vele, és utólag nem tudsz mit kezdeni a dologgal. De különben sem gondolom, hogy egy kihalófélben lévő faluba eladósodott emberek szívesen odaköltöznének, hisz nyilván nincs ott munka.

A házat karban kell tartani. Ha negyedévente egy hétvégét ott tudtok lenni, az tökéletes. Ilyenkor alaposan szellőztessetek, takarítsatok ki, járjátok végig a házat, hogy minden rendben van-e.

A dohosodásra az lenne a megoldás, ha egy-két helyen vágnátok egy kis szellőzőt a falba. Így cserélődne a levegő, és nem lenne büdös bent.

2012. máj. 23. 11:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!