Ha később fizetem be a számlát mi van a kamattal?
Figyelt kérdés
A csekkek határideje 31-e volt, de nem jött még a fizetés, úgyhogy nem tudtam befizetni. Most, ha holnap befizetem őket, akkor mi lesz a kamattal? Ugye, ha kések, akkor naponta számolnak kamatot. De hogy? Mármint, akkor a következő csekkel jön a kamat is? Vagy várjam meg, míg küldenek másikat, az már emelt összeggel? Vagy ilyenkor mi van? Esetleg, ha most befizetem és jövő héten jön egy másik, hogy felszólítanak, hogy fizessek és azon több van a kamattal, akkor mit csináljak? Sose késtem még, valaki elmagyarázza mi van ilyenkor?2012. ápr. 5. 22:00
1/7 anonim válasza:
Fizesd most be,ha számolnak kamatot,az a következő csekkben lesz. Ha nem fizeted be,és felszólítanak,akkor a kamat is több lesz,és a felszólítás díját is fizetheted.
2/7 anonim válasza:
Igaza van az 1-nek. De gondold végig! Amíg nem érkezik be hozzájuk a pénzed, nem is tudják, hogy hány napra számoljanak kamatot! Ha esetleg küldenek egy felszólítást, akkor ahhoz ugyanilyen összegű csekket fognak küldeni. Ha számolnak kamatot, akkor azt majd később kiküldik, általában a következő csekkel. De a legtöbb szolgáltató pár napos késedelemnél nem foglalkozik kamatszámítással, mert többe kerülne, mint amennyit kapnának.
3/7 A kérdező kommentje:
Értem köszönöm, holnap megyek akkor befizetem őket.
2012. ápr. 6. 05:33
4/7 A kérdező kommentje:
Én is ezen gondolkodtam, hogy amíg nem fizetem be, addig nem tudják, hogy mennyit kell számolni, de abban nem voltam biztos, hogy akkor ha már úgy sem elég a kamat miatt az eredeti csekk, akkor mi van.
2012. ápr. 6. 05:34
5/7 anonim válasza:
A késedelmi kamat kivetése cégenként eltérő.
Van ahol hozzáteszik a következő számládhoz (feltéve, hogy a számlakészítés időpontjáig lekönyvelik a késve érkezett összeget a folyószámládra), van ahol időszakonként külön csekket küldenek a az összesített késedelmi kamataidról.
6/7 anonim válasza:
Én most kaptam meg az ELMÜ-től a tavalyi egész éves késedelmi kamatról a számlát!
Mindig kb 1-1,5 héttel később fizetem a számlájukat be, mert 2-a a határidő, így a tavalyi évre is összejött 310 ft késedelmi kamat az amúgy 23000 körüli számlákból!
:D
7/7 A kérdező kommentje:
Ja, ilyen "sok". Hát ez jó :D
2012. ápr. 7. 09:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!