Ha nem fizetem be a vizet, gázt, és a villanyt, és kikapcsolják, attól még nem tehetik rá a kezüket a lakásra igaz?
A tartozásodat előbb, utóbb be fogják hajtani rajtad.
Letiltják a fizetésedből, elárverezik az ingóságaidat, legrosszabb esetben ráterhelik a lakásodra.
Ha nincs viz, villany, akkor számíthatsz rá, h a gyivi elviszi a gyerekedet (ha van) intézetbe.
A gyereket, amíg nem nélkülözik, és nem veszélyeztetett (éhezik, testileg-, vagy lelkileg bántalmazott, stb.) nem vehetik el kizárólag anyagiakra hivatkozva (1997. évi XXXI. törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról).
Szociálpolitikát tanulok, és számos ellátási formát ismerek. Mesélnék egyikről részletesebben is.
Van egy szociális támogatás, ami 2003 óta létezik. Eddig mintegy 120 településen érhető el, a 40.000 lakosságszám felettiekben kötelező létrehozni, a többinél opcionális. Adósságkezelésnek hívják. Két alapfeltétele van. Legalább hathavi tartozásodnak kell lennie (közüzemi díjhátralékokból = ezeket soroltál), összegében min. 50.000 forint, Szegeden (itt élek) max. 500.000 forint, a villanyszámla kivételével (a DÉMÁSZ nem írta alá az idevágó szerződést).
A lényege az lenne, hogy az állam 75%-át kifizeti, amennyiben a gondozott havonta eljár a Családgondozóba (itt lehet igénybevenni a szolgáltatást), megtanítják spórolni, és arra, hogyan osztja be a pénzt. Nagyon szigorúan kell alkalmazkodni a szerződésbe foglaltakhoz, és mindenhez, amit az adósságkezelővel lefektettél, mivel ha nem teljesíted, az állam megvonhatja, és megtéríttetheti a költségeit. Ha dolgozol, bejársz, nem mégy el nyaralni, beosztod a pénzed, miegymás, nem lehet gond.
Sok sikert!
ma 17:38-as: ha nincs se viz, se gáz (se fütés, se fözési lehetöség), se villany, ott azért a gyerek veszélyeztetve van - tehát elég nagy az esély, hogy elvegyék a szülötöl.
A tartozás miatt meg idövel elárverezhetik a házat, akkor is, ha ki vannak már kapocslva, mert a meglévö daóság folyamatosan nö a kamatok miatt.
Nekem a hu.lye alberlom egyszer nem fizette kozos koltseget 6 honapig kb volt olyan 80 ezer ft os tartozas. En nem tudtam rola,mert kb evente ellenoriztem.
Kaptam egy levelet egy ugyvedtol,hogyha nem rendezem a tartozasomat azonnal,akkor jelzalogot tesznek a lakasomra.
Gondolhatod,hulyet kaptam egybol. Kifizettem, kiba.sztam a berlot. Azota minden ok.
Vigyazz, ha nem fizeted a villanyt ,akkor csak kikapcsoljak. de ha a kozos koltseget nem fizeted,akkor jelzalogot is tesznek es az kb egyenlo azzal,hogy lassan elveszted a lakasod.
igen, egy idő után a tartozás jelzálogként rákerül a lakásra. ameddig az nincs kifizetve, addig eladni sem tudod.
ja, és igen, ha olyan tetemes összeg halmozódik fel, akkor viszik a fejed felől.
szóval ha nem akarod fizetni a közműveket, akkor inkább kapcsoltasd ki őket, így nem keletkezik tartozás, és a házad is megmarad.
Hát ha kifizeted a tartozást, akkor persze!Bár nem tudom hogy ilyet lehet-e hogy nem kéred a vissza kapcsolást.
Viszont ahogy elöttem is mondták a végrehajtó terhelheti a házra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!