Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mi lesz, ha nem fizetem többé...

Mi lesz, ha nem fizetem többé a közmű számláimat? (Fűtés, vízdíj stb. ) Társasházi lakás.

Figyelt kérdés
Konkrét tapasztalatok különösen érdekelnének. Mennyi idő múlva kerülhet jelzálog a lakásra? És mi van, ha nem a tulajdonos az, aki tartozik?
2011. márc. 22. 22:53
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Kikötik a szolgáltatásokat. 3 hónap után már kérhetik a jelzálogot. A szolgáltatásra szerződött fél lesz az adós, ha az ingatlan nem a nevén van, akkor egyértelműen nem terhelik arra az ingatlanra a tartozást. Ha van más ingatlan a nevén, akkor arra kerül, de előbb jövedelem letiltás jön. Ha esetleg azt tervezed, hogy a neveden lévő ingatlant más nevére íratod át a tartozás miatt, akkor ne tedd, mert az fedezetelvonás és büntetendő.
2011. márc. 22. 23:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Vagy igy,vagy úgy de behatják.
2011. márc. 23. 00:17
 3/8 anonim ***** válasza:
nekem a volt alberlom nem fizette a kozos koltseget. 3 honap utan kaptam egy levelet,hogy jelzalogot tesznek a lakasra,ha nem rendezem. gondolhatod egybol kib.asztam az alberlot ,mint macskat szarni.
2011. márc. 23. 11:49
 4/8 A kérdező kommentje:
Nem volt nehéz kitenni a lakásból az albérlőt?
2011. márc. 23. 23:59
 5/8 anonim válasza:
A gondot az fogja okozni, hogy ez soha nem fog elévülni, mert ha 5 évente (elévülés előtt) egyszer kapsz egy egyenlegközlőt az elég ahhoz, hogy ne évüljön el. Ha bármikor lesz állásod vagy bármilyen jövedelmed azonnal rányúlnak. Ha bármi van atuéajdonodban azt elkobozhatják elárverezhetik (mindennemű ingóság), megterhelhetik (autó, ház). Ja és ugy-e az aktuális összeg folyamatosan kamatozik, meg hozzá jön a behajtási ktg. ami általában igen magas.
2011. márc. 26. 12:49
 6/8 anonim ***** válasza:
miert lett volna nehez kidobni az alberlot??? az en lakasom,neki semmi koze hozza. meg jol meg is veretem,ha nem torleszti vissza
2011. márc. 26. 18:14
 7/8 A kérdező kommentje:
És a tartozás névre szóló? Vagyis ha én tartozom, de az egyik szülőmé a lakás, akkor is rákerül a jelzálog?
2011. márc. 26. 18:34
 8/8 anonim ***** válasza:
6. Dik, mekkora egy patkány vagy. Megnézném, hogy azért a közös költségért cserébe mit kap az ember, a nagy semmit ugye. Engem próbálnál megveretni, az ük unokáid is emlegetnék, te szarházi, másokon élősködő senki házi. 🤣
2023. dec. 24. 03:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!