Spóroltok a vízfogyasztással? Ha igen hogy?
Basszus, remélem sose jutok el oda, hogy csöpögtessem a csapot egész nap egy lavór vízért...
(Lehet lepontozni)
A víznek kell egy bizonyos áramlás, hogy elindítsa a vízóra fogaskerekét. A vízmű azért nyomatja a ne csöpögtess szövegit, mert ezzel nem tud semmit se kezdeni, és nem csalás, nem megbuherálás.
Nézd meg, hogy 2 dl víz normál kiöntésekor mennyit forog az óra, illetve ha lecsöpögteted akkor mennyit forog... Lődd be a maximális csöpögtetést amikor még nem mozdul meg, és tegyél alá valami kotlát. Az óra is ugyanúgy vízkövesedik mint a csap, ezért szokták cserélni időnként, ha el van fagyva, ha nincs.
Napközben nemtökmindegy, hogy csöpög? Senkit nem zavar.
Én vagyok a 04:41.
Oké, hülyeséget írtam, poénnak szántam.
Nem zavar általában ha lepontoznak.
De egy olyan pontoz le egy vicc miatt aki hetente fürdik, és nem húzza le a wc-t ? Bazz te tökre büdös lehetsz a lakásoddal együtt. Gondolom fogat se mosol, mert azzal is fogy a víz. Mennyit spórolsz ezzel a marhasággal ?
Azért vigyázzunk a csöpögtetéssel.
Ugyanis olyankor a csap zárófelületei között nagy sebességgel áramlik át a kis mennyiségű víz, ami a végén kicsöpög.
És ez az áramló víz nemcsak a zárógumit pusztítja el, hanem a csaptelep zárófelületének fém (általában sárgaréz) részét is.
Vízszerelők sokat tudnának erről mesélni.
Szóval csak óvatosan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!