Min spóroltok a családoddal/egyedül?
Szüleim és én se dohányzunk, iszunk stb, nincs semmi káros szenvedélyünk, listával megyünk vásárolni, csak akkor kapcsoljuk be a tv-t, ha tényleg van benne valami, amit szeretnénk megnézni, gyorsan zuhanyozunk, hajmosáskor elzárjuk a csapot. Zöldséget, gyümölcsöt az ismerősöktől veszünk (vidéki vagyok, olcsóbb a helyi termelők terménye, mint a bolti és egészségesebb is), tojást kapunk egy ismerőstől, húsokat is ismerőstől veszünk.
Szerintem, ha a dohányosok letennék a cigit, havonta legalább 20-30 ezret spórolnának, nem beszélve az egészségükről...
-kozmetikusnál sosem voltam
-hajamat magam festem,és évente 1-2 megyek fodrászhoz.
-tusfürdők,samponos mindig vannak tartalékban,és mindig úgy veszem amikor olyan akció van,hogy egyet fizetsz kettőt kapsz.Így 1 fontért veszek 2 tusfürdőt.Vagy figyelem a leárazásokat.VAn amikor 50-90 pennyért árulják a tusfürdőket,samponokat,balzsamokat.Akkor többet veszek,és raktározom.
- sminkeket nem veszek.Nem sminkelem magam.Van 1 szemceruzám,1 rúzsom,és egy alapozom.HA mégis rám jönne,hogy kifessem magam,akkor ezek bőven elég..
-nem dohányzunk,nem iszunk,nem drogozunk
- ruhát viszonylag olcsón veszünk,de itt is figyelem az akciós dolgokat..
Én nem nagyon költök, tusfürdőből nivea, fa, de a dm-es is tökéletes.
Fodrász évente 1x, hajfestés--> anyukám
Kozmetikusra nincs szükségem
Smink van itthon
Ruhák skóciából, de amúgy is ritkán veszek,itthon baromi drága minden.
A többi dologgal meg úgy vagyok hogy megveszem ha vágyok rá, akármire, mivel ezekre nem költök amit felsoroltam, akkor megtehetem azt hogy akkor veszek bármit amikor akarok.
- akciókat nézem több helyen, úgy vásárolok
- nincs kozmetikus, nincs fodrász, nincs körmös, nincs szolárium érdekes enélkül is csinos vagyok sokak szerint
- nincs minden nap hús az asztalon
- nem dohányzunk, nem iszunk
- csapvizet isszuk (baba ásványvizet)
- takarékoskodunk a vízzel, nem égetjük a villanyokat, fűtés télen csak a gyerekszobában volt, ha onnan kijött felöltöztetve vastagba meg ne fázzon
- kaján magunkon spórolunk, de a kicsinek megveszem a szőlőt aranyárban is ha kéri, ugyanígy más gyümölccsel
- nem is tudom mikor vettem magamnak új ruhát, vagy akárcsak használtat :) szülés után nem maradt rajtam semmi, jók a régi ruháim, férjem ugyanígy
- nincs ajándékozás, csak a baba kap születésnapjára-karácsonyra
- nincs lcd monitorunk, nincs plazmatévénk, legújabb kütyüink amik feleslegesek :)
Hát lehet kihagytam valamit :)Mielőtt valaki beszólna net azért van, mert a tv-net előfizetéscsomag olcsóbbra jött ki, mintha csak tv-telefon lett volna :)
Egyszerűen nem adok ki felesleges dologra pénzt, csak ha nagyon vágyom rá. De nem igazán élem meg spórolásnak. Az általad felsoroltból én egyedül tusfürdőt használok, azt meg a többi tisztálkodó- és tisztítószert én is 1-2 vagy 2-3 akcióban veszem, olyankor spájzolok. De ez egyébként midnenre igaz, kivéve ami megromlik.
Igyekszem a rezsin is spórolni, és a ruházkodáson is, általában a barátnőimtől kapok ruhákat, mert mindig kiakadnak, hogy sosem veszek :D
Dohányzom, ez tény, és drága is, egy 5-10 ezret elvisz havonta. Ezt le lehetne faragni, de nem fogom, nem ezen fogunk tönkremenni.
Viszont nem telefonálok egyáltalán, így évente feltöltöm a kártyám 3 ezerrel és le van tudva. Ha szórakozni járok, nem iszom alkoholt, ez mondjuk nem kimondottan a spórolás miatt van, hanem mert amit szeretek, azt nem bírom megfizetni. De az ásványvíz, és a gyümölcslé is olcsó.
én a rezsin, pl. sose hagyom égve feleslegesen a villanyt, ha csöpög a csap, megjavíttatom. de amire kell, azon nem spórolok ezekkel sem, a pázsitot locsolom, ha elmegyünk, égve hagyom a villanyt, még mindig inkább az áramdíj, minthogy betörjenek...
szóval FELESLEGESEN nem használom a villanyt, gázt, vizet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!