Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Spóroltok a vízfogyasztással?...

Spóroltok a vízfogyasztással? Ha igen hogy?

Figyelt kérdés
2012. márc. 29. 01:26
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
58%
Látom felébredtél téli álmodból. Irány a Duna! :)
2012. márc. 29. 04:44
 12/33 anonim ***** válasza:
62%

Rövid ideig zuhanyzok, és rászoktam arra is, hogy csak naponta egyszer, eddig volt 2-3 is. Szóval mostmár egy rövid, max 5 perces zuhany. Kb ennyivel tudok spórolni, nem nagyon főzök, úgyhogy mosgatnivaló sincs sok. Hetente egyszer mosok.

Ennél jobban tényleg nem lehet.

2012. márc. 29. 06:48
 13/33 anonim ***** válasza:
71%
Melyik kretén pontoz le még itt is válaszokat? Természetesen költői a kérdés...
2012. márc. 29. 07:06
 14/33 anonim ***** válasza:
75%

Én is fetente egyszer mosok, és nagyon szétválogatom a ruhákat:

Világos: kicsit piszkos, nagyon piszkos

Tarka: kicsit-nagyon

Sötét: kicsit-nagyon

Úgy mosok, hogy a világossal kezdek, a kevésbé szennyes ruhákkal (pl csak beleizzadtunk, vagy csak pisis(másfél éves kislányunk van)) a piszkosabbakat a kádba szórom. A kádba megy a mosógép vize, abban kiáztatom. Van a mosógépemen egy 15 perces program, ami kevés vizet használ. Ennek a vizét még ráengedem a piszkosabb ruhákra (pl: fehérnemű) és abban jól kiáztatom. Kézzel kifacsarom őket és kimosom, szintén 15 perc alatt. Nemcsak vizet hanem mosószert és időt is spórolok.

Nem veszek überszuper folttisztítókat, hanem szappannal megdörgölöm a foltokat (ajándékcsomagokban szoktak lenni, komplett gyűjteményem van)

Naponta egyszer zuhanyzunk, én reggel, a férjem és a lányunk este (ő még kiskádat használ). Csak este mosogatok, de nem folyó vízzel, hanem engedek.

Az egyik csapunk alul csöpög, ha megy a mosógép. Aláteszem a felmosóvödröt, és azzal mosok fel. Utána még vécét öblíteni, tisztítani tökéletes.

Szemetünk sincs sok mert újrahasznosítunk. A papírból tüzelőkrikettet készítek a nyáron, a konyhai hulladékot komposztálom.

2012. márc. 29. 07:09
 15/33 anonim ***** válasza:
56%
Én a munkahelyemen zuhanyzok mindig munka végén. Szerencsére én osztom be az időm, igy a munkaidőm utolsó órájában már csak zuhanyzok + készülök haza. Mosni heti 1szer szoktunk, csak 2-en lakunk a párommal. Otthon csak 1 zuhanyzóm van, nincs fürdőkádam.
2012. márc. 29. 07:41
 16/33 anonim ***** válasza:
72%
nem fürdök
2012. márc. 29. 08:32
 17/33 anonim ***** válasza:
49%

Egykaros csaptelepeink vannak otthon (vagyis nem a csavaró gombosak)

Párom mindig teljesen felcsapja használatkor, vagyis teljesen kinyitja.

Ilyenkor rászólok, hogy nem csak két állása van a csapnak, hanem lehet a vízmennyiséget is szabályozni:-)

Én így spórolok...

2012. márc. 29. 09:23
 18/33 anonim ***** válasza:
49%

Pedig nagyon lehetne.

Mosógép vize tökre jó lenne budiba, a csöpögő vízcsap alá poharat tenni - a csöpögő vízzel sokat lehet spórolni, mert a vízóra abszolút nem mozdul meg!!! Esővízzel locsolni, kocsit mosni, wc-be, a konyhacsap a vízmelegítővel átellenes oldalon legyen, legyen egy kis konyhai melegentartó víztartály a kézmosásokhoz, amiből azonnal meleg víz jön, a hülye karos csap helyett normálisat használni, budiban nem tartályt, hanem nyomógombosat, vagy elzárhatógombos tartályt a mindig lehúzós helyett. ketten is lehet egyszerre fürödni...

2012. márc. 29. 09:42
 19/33 A kérdező kommentje:
Mi hetente fürdünk és 2 hetente mosunk nagy adagot és a wct csak nagydolog után huzzuk le így is havi 2 köbméter a víz a mosogatáson nem spórolunk mert azárt tisztabol kell enni
2012. márc. 29. 10:37
 20/33 anonim ***** válasza:

Lehet kapni olyan zuhanyfejet, ami víztakarékos. Biztos hallottatok már róla. Mi vettünk egyet, és nagyon bevált.

Kint a kertben kútvízzel locsolok, és azzal engedjük fel a kismedencét is nyáron. A vize nagyon tiszta, bár a házra nem kötjük rá, mert ahhoz túl nagy a vastartalma. Viszont főzni, mosogatni(öblíteni) lehet vele.

Nem folyóvízzel mosogatok. Viszont napi 2x zuhanyzunk.

Anyósomék úgy spórolnak a vízzel, hogy mikor megnyitja a meleg vizet, a kijövő hideget felfogja egy edénybe, és gáztűzhelyen felmelegíti, mert nekik a gáz nagyon olcsó (átalányt fizetnek)

A mosógép utolsó (öblítő) vizét is felfogja, nagy 5 literes műanyag kannákba, és azzal öntik le a wc-t. Megmondom őszintén, nekem ez nem igazán tetszik, de az Ő dolguk. :)

Amivel szerintem sokat lehet még spórolni, ha nem hagyja az ember csöpögni a csapot. Anyukámnál mindig csöpög a csap, mert apu lusta megcsinálni..

Hát, így hirtelen ennyi jutott az eszembe.

2012. márc. 29. 11:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!