Mit képzel a bérbeadónk?
jár a nyakunkra hogy hány fok van a lakásban,mert látja a számlálón,hogy milyen sokat fogyasztottunk.
Könyörgöm nem én fizetem a számlát???
Eddig 27.000 volt,most lehet 40 lesz de én nem fogok fagyoskodni egy kisgyerekkel. Eddig mindig tisztességesen fizettük,még ebbe sem köthet bele!
Akkor te is ki tudod számolni a havi kölömbséget ! A gázórán az elfogyasztott m3 "csak az egész számok !" összegét megszorzod kb 140 Ft-al , + 1000 ft havidíj. Havonta is be lehet jelenteni online így nincsen átalány mizéria .
Pl: [link] ugyan így lehet a villanyfogyasztást is mérni, a tulajnak havonta bejelenteni .
Kedves válaszolót, én ismerek olyan szabályt, amely fennáll a napi rendszerességű hőmérő-leolvasásra:
BTK 176/A.§
(1) Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy **más magánéletébe, illetőleg mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon**, rendszeresen vagy tartósan mást háborgat, így különösen mással, annak akarata ellenére telekommunikációs eszköz útján vagy személyesen rendszeresen kapcsolatot teremteni törekszik, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
Persze a Btk. az egyik "csúcsa" ennek a helyzetnek, közben számos egyéb jogszabályt vagy BH-t (pl. 1994.185) lehet elővenni, amely a bérlő-tulajdonos jogviszonyáról szól és a birtokkal kapcsolatos kérdéseket hivatott szabályozni. Az biztos, hogy ha a bérbeadó az ingatlanomban napi rendszerességgel a hőmérőt akarja leolvasni, és mindezt azért, hogy "nekem spóroljon", akkor az kimeríti a birtokomban való zavarás fogalmát. Ráadásul jóhiszemű és jogos birtokló vagyok bérleti szerződés esetén, így akár birtokvédelmet is kérhetek.
Persze furcsa és a magyar nép számára "érthetetlen" helyzet, hogy egy kis "albérlő" (ugye tudjuk, hogy ez a szó nem fedi a teljes ingatlanbérlet jogosultját?) ugrálni akar a nagyhatalmú tulajdonos ellen...
Az pedig igen életszerűtlen elgondolás, hogy a bérleti jogviszony bizalmi jogviszony. A nagy lótúrót. Semmi bizalmi jelleg nincs egy jól leszabályozott bérleti jogviszonyban.
Persze, bizalmi viszonnyá válik, ha nem adózik a bérbeadó, ha seftel a bérlőkkel, ha nem jelenti be, ha "Istent játszik", zsarol és kiszolgáltatottá teszi a bérlőket. Csak itt nem klasszikus bérletről beszélünk.
Több országban béreltem már irodát, ingatlant és mindenhol korrekt üzleti magatartással találkoztam. Magyarországon is béreltem már ingatlant, és adtam is bérbe, és sehol nem a "bizalmi jogviszony" volt a jellemző...
"Nincs meghatározva hányszor ellenőrizheti a tulajdonát, vagy tudsz ilyen szabályozást, törvényt ?"
A bérleti szerződésem 7. pontja /kivonat/:
"Bérlők havonta egyszer kötelesek a bérbeadó részére biztosítani, azt, hogy bérbeadó / az ingatlan/ rendeltetésszerű használatát bérlő jelenlétében ellenőrizhesse."
Ráadásul a tulaj ügyvédje csinálta a szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!