Hány fokon érzitek jól magatokat a lakásban/házban? Mennyire fűtötök télen, hány fok legyen benn?
Nálunk átlagosan 23 jelen pillanatban 23 fok van. Nekünk ez ideális. Én hosszú nadrágban, zokniban és egy vékony hosszú ujjú felsőben vagyok (nem pulóver) és jól érzem magam.
Mikor jönnek a kemény fagyok, akkor általában beállítjuk a kazánt 25 fokra, ilyenkor érezhetően melegebb van, mert rövid ujjúban sem fázok, csak ha bejövünk a házba a nagyon hidegből, akkor jobb a komfortérzetünk, ha 25 fok van. :) Ennyi.
Én a 23 fokot szeretem, egyébként nagyon fáznak a kezeim-lábaim, és hiába öltözök fel, nem melegszenek fel.
Aludni elég 21-22.
Én is szeretném a 25 fokot, de a pénztárcám csak 18 fokot engedi. Nagyon felöltözöm, de így is fázom.
Sajnos egész télen ilyen lesz.
Én 22-23 fokot szeretnék, de a párom 18 fokban nőtt fel, szerinte már a 20 is sok...
Végül is kiegyeztünk a 21-ben :)
Így ő boxeralsóban és pólóban van, mezítláb, én meg melegítő alsó+felsőben, zokniban, papucsban és jéghideg a kezem-lábam! :)
Ja és a gyerekeink is 21 fokban nőttek fel, a nagy állandóan fázik, a kicsi meg mindig le van izzadva, tehát nem attól függ, hogy ki-mit szokott meg gyerekkorában!
Nálunk olyan 20-22 fok szokott lenni a két szobában 8a többit nem fűtjük), és jól felöltözünk hozzá, plusz ha csak ülünk, egy két pléd is elkél. Anyuméknál már melegebb van ,23-24 fok, de nekik központi fűtésük és újabb lakásuk van.
Rendkívül fázós vagyok, így élvezném a 25fokos meleget, de nem tehetem meg, nem csak anyagi okokból, hanem a környeztet tudatosság miatt is, így is rossz érzés, hogy gázzal kell fűtenünk. De a jó dolog, hogy itt hazánkban nem kell majd olyan drasztikusan ráállni az energiaforrásokkal való takarékoskodásra mint a nyugatiakban, hiszen a magyar ember vérében van a takarékoskodás (persze más dolgokban majd lesz miből lejjebb adnunk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!