Jajj, segítség. Ide ragadtam a székhez, pedig jó lenne rendet rakni. :D Ti hogy ösztönzitek magatokat, ha lusták vagytok?
Fogom magam és ELKEZDEM... csak elkezdeni nehéz, utána megy.
Próbáld ki! Most is megyek mosogatni, holott nincs kedvem hozzá.
Nem vagyok függő, hétköznap nem is szoktam internetezni. Csak most gondoltam leülök egy kicsit gyakorikérdésezni, ha már úgyis hétvége van... :)
Hát igen második, előbb-utóbb meg kell tenni. Csak azok az " 5 percek" ... :) De szerintem megyek is , neki kezdek.:)
gondolj arra, hogy milyen szép rend lesz, ha megcsinálod :D
mondjuk én is inkább impulzusszerűen takarítok, pakolok, főleg ha a fejemben nincs rend. olyankor ha rendet rakok, kicsit segít magamba merülni.
Sikerült kitakarítanom. Meg is érte, találtam 200 forintot. :) Fizetség a jó munkáért. :D
Teljesen igazad van, utolsó! Én is elméláztam az elején egy-két dologról, aztán már teljesen üres lett az agyam. Jól is esett ez az rendrakás, mit ne mondjak... :D
Amikor nehezen veszem rá magam, felrakom az mp3-lejátszót (feltéve, hogy nincs a közelben a gyerek, mert akkor letépi a fejemről) és erősen a zenére koncentrálok, próbálok ritmusra pakolni és azt képzelem, hogy ez amolyan aerobik-óra:)
A mosogatásnál veszek egy nagy levegőt és megpróbálom visszatartani, amíg bepakolom a gépet:D ha ott van a gyerek, mondókázom neki.
Szóval végül is mindegy, csak valami máson pörögjön az agyam, különben belediliznék a rendrakásba / takarításba.
Közben azzal motiválom magam, hogy ha sokáig halogatom a dolgot, egyre nehezebb lesz helyretenni mindent, így "rugdosom" magam.
Nézd meg a Flylady programot! Magyarul is megtalálod, írd be a keresőbe.
Mondjuk most pakolj egy kicsit, (10 perc menni fog?), aztán jutalomképpen keresd meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!