Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hány fokon érzitek jól magatok...

Hány fokon érzitek jól magatokat a lakásban/házban? Mennyire fűtötök télen, hány fok legyen benn?

Figyelt kérdés
Mit tartotok optimálisnak? Én panelban 2 éve megszoktam a 25 fokot, vagyis tkp fázósabb lettem, mint voltam, mert alacsonyabb hőmérsékletű szobában már nem érzem olyan jól magam. (25 évig sosem laktam 25 fokra fűtött házban)
2011. okt. 9. 21:50
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:

én meg irigylem a nem fázósakat. olyan fagyos vagyok, hogy amint hűl az idő, zokniban, melegítőben alszom, van, hogy 2 takaró alatt.

távhőnk van, általában 23 fokra fűtenek be, én mondjuk hálásabb lennék ha 25 lenne :)

a nyár az én évszakom, idén még a legnagyobb melegben sem panaszkodtam :)

2011. okt. 9. 22:13
 12/27 anonim ***** válasza:

@22:11

Pesti újépítésű lakás, 33 m2, távfűtés külön hőmennyiségmérővel.

2011. okt. 9. 22:16
 13/27 anonim ***** válasza:

22.16-os

Számomra hihetetlen, hogy csak 2.ooo.-Ft.

Az anyukám átalányt fizet havi 30.ooo.- Ft., a nyugdija csak 80.000.-Ft , a lakásban 21 fok van. Vidéken és gázzal fűt.

2011. okt. 9. 22:23
 14/27 anonim ***** válasza:

Nyáron 1500 ft, mert a meleg víz hőmennyisége is benne van. Ha lakást cserélsz, költözz ilyen mérőórásba, megéri. :)

A többtíz- és néha százezres számlákat nézve az egész lakás árát visszahozza 10 év alatt.

2011. okt. 9. 22:33
 15/27 anonim ***** válasza:
Én nem bírom a meleget, max 17-18 fok, meztelenül alszom, nyáron szenvedek. Gyerekkoromban fűtetlen szobában altattak a védőnő tanácsára, akkor még nem volt divat a 25 fok.
2011. okt. 9. 22:40
 16/27 anonim ***** válasza:
22-24 fokban érzem jól magam, ha 22 ,akkor pulóver van rajtam, ha 23-24, akkor elég a rövidujjú. Jól szigetelt, nagy lakásunk van, cirkófűtéssel. Havi számlánk 15 ezer (télen-nyáron, átalányt fizetünk).
2011. okt. 9. 22:44
 17/27 anonim ***** válasza:
72%

25 fokban pulcsiban és ruha nélkül is elvagyok, afelett neki kell vetkőznöm, alatta fel kell öltöznöm. 22 fok alatt három pulcsiban is fázok. Az egyetlen diszkomfort, amit nagyon nehezemre esik elviselni, a fázás. Éhséget, meleget, szomjúságot minden további nélkül elviselem szó nélkül hosszabb ideig, a fázás körülbelül a hasfájással van egy szinten, bármit megteszek, hogy megszűnjön. Egyszer kihúztam egy mediterrán telet fűtetlen lakásban, borzasztó volt.

Tudom, hogy nem gazdaságos hozzáállás, de ez van.

2011. okt. 10. 01:15
 18/27 anonim ***** válasza:

Általában optimumot keresünk a meleg és a gázszámlánk között.

Gázzal 20-21 °C-rs fűtünk,

fával, mert jóval olcsóbb 22-23 °C-ra.

De van távfűtéses panelunk is. Ott régebben meg lehetett sülni, mint egy szaunában. Bőven 25 °C fölött volt a hőmérséklet, így emlékszem volt hogy télen a mínuszokban is egész éjjel résnyire nyitva kellett hagyni az ablakot, hogy egyáltalán aludni tudjunk.

Aztán az utóbbi pár évben valahogy visszább vették ott is a fűtést. Lehet spórolnak Így most csak 24-25 °C van ott. Ezt azért izzadva, de kibírom.

2011. okt. 10. 07:50
 19/27 anonim ***** válasza:

én is nagyon fázos vagyok 2-3 napja mióta lehült az idő állandóan jéghideg a kezem, még nem fűtünk 20-21 fok van a lakásban reggelre meg lehűlt 19-re rögtön kicsit meg is fáztam

most legszívesebben elmennék Ausztráliába 3-4 hónapra

2011. okt. 10. 09:48
 20/27 anonim ***** válasza:
87%
Mi 20-21 fok közöttire fűtünk, amikor a gyerekeink születtek sem fűtöttünk jobban. Így szokták meg. Fel vagyunk öltözve hosszú ujjú, hosszú nadrág, papucs v. mamusz, de ha házimunkát végzek már a pulcsi lekerül. Én fázósabb voltam, de olcsóbb volt nekem a hidegebbet megszokni, mint a férjemnek a meleget, már én sem fázom.
2011. okt. 10. 09:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!