Hány fokon érzitek jól magatokat a lakásban/házban? Mennyire fűtötök télen, hány fok legyen benn?
én meg irigylem a nem fázósakat. olyan fagyos vagyok, hogy amint hűl az idő, zokniban, melegítőben alszom, van, hogy 2 takaró alatt.
távhőnk van, általában 23 fokra fűtenek be, én mondjuk hálásabb lennék ha 25 lenne :)
a nyár az én évszakom, idén még a legnagyobb melegben sem panaszkodtam :)
@22:11
Pesti újépítésű lakás, 33 m2, távfűtés külön hőmennyiségmérővel.
22.16-os
Számomra hihetetlen, hogy csak 2.ooo.-Ft.
Az anyukám átalányt fizet havi 30.ooo.- Ft., a nyugdija csak 80.000.-Ft , a lakásban 21 fok van. Vidéken és gázzal fűt.
Nyáron 1500 ft, mert a meleg víz hőmennyisége is benne van. Ha lakást cserélsz, költözz ilyen mérőórásba, megéri. :)
A többtíz- és néha százezres számlákat nézve az egész lakás árát visszahozza 10 év alatt.
25 fokban pulcsiban és ruha nélkül is elvagyok, afelett neki kell vetkőznöm, alatta fel kell öltöznöm. 22 fok alatt három pulcsiban is fázok. Az egyetlen diszkomfort, amit nagyon nehezemre esik elviselni, a fázás. Éhséget, meleget, szomjúságot minden további nélkül elviselem szó nélkül hosszabb ideig, a fázás körülbelül a hasfájással van egy szinten, bármit megteszek, hogy megszűnjön. Egyszer kihúztam egy mediterrán telet fűtetlen lakásban, borzasztó volt.
Tudom, hogy nem gazdaságos hozzáállás, de ez van.
Általában optimumot keresünk a meleg és a gázszámlánk között.
Gázzal 20-21 °C-rs fűtünk,
fával, mert jóval olcsóbb 22-23 °C-ra.
De van távfűtéses panelunk is. Ott régebben meg lehetett sülni, mint egy szaunában. Bőven 25 °C fölött volt a hőmérséklet, így emlékszem volt hogy télen a mínuszokban is egész éjjel résnyire nyitva kellett hagyni az ablakot, hogy egyáltalán aludni tudjunk.
Aztán az utóbbi pár évben valahogy visszább vették ott is a fűtést. Lehet spórolnak Így most csak 24-25 °C van ott. Ezt azért izzadva, de kibírom.
én is nagyon fázos vagyok 2-3 napja mióta lehült az idő állandóan jéghideg a kezem, még nem fűtünk 20-21 fok van a lakásban reggelre meg lehűlt 19-re rögtön kicsit meg is fáztam
most legszívesebben elmennék Ausztráliába 3-4 hónapra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!