Szomszéd ügy. Mit tegyek már vele?
Az egész azzal kezdődött,kinéztünk egy bérlakást,ki is vettük.Felújítgattuk mivel nem volt a legjobb. Tök jó kis lakás lenne,de a felettünk lévő nőő folyamatosan dübög (nemtudom mit tud annyit rohangálni...meg pakolni..) és az a baj este is ezt csinálja 9től 12-ig minimum.. meg mindig leejt valamit, pakol, olyan mintha bútorokat pakolgatna, ordibál..Alig tudunk este elaludni. Reggel meg ugye kelés és meló. Csakhát ezek felettünk "tanárok" és itthon vanak egész nyáron. :(
Nemrég jöttem haza a kórházból akkor bedurrant az agyam és felmentem szólni hogy tudom hogy ilyen rossz panelek ezek dübögnek meg stb..olyan bűbáj voltam, amilyen csak lehet valaki, megkértem hogy csak kicsit figyeljen oda.
Erre kiakadt ordibált mint egy sakál. Hogy képzelem hogy megszabom ő mit tegyen a lakásába mert itt lakik 30 éve és hogy mi csak nyamvadt albérlők vagyunk..
(de a szomszédról annyit:az előző lakók akik a helyünkön voltak, kisbabás család volt és elakarták gyámüggyel vinni a picit mert hogy sír. és idegesíti őket.. akkora egy "rossz" emberek..)
Szóval minden este ez megy, meg ráadásul isznak is. KIBÍRHATATLANOK. Mit tegyünk még? Hogy javuljon? a szép szó nem volt elég..(ráadásul ami a legjobb minden szót hallunk ahogy miket szapul,és az egész városba minket szid hogy kis fiatal suhancok akarják neki megmondani mit csináljon..mert neki diplomája van-mindig ezzel jön- .)
Elmenni meg nem akarunk mert pont a pénzgyűjtés a cél egy házra.

Esetleg ha másnak is van rájuk panasza fogjatok össze. vagy hívjatok ki valakit, hogy halgassa meg mit csinálnak. Amúgy minden házban vannak zajra vonatkozó szabályok nem?
Hogy lehet tanult ember ekkora egy f@szparaszt? SZánalmas.
Amúgy énis zajt csapnék az tuti, éjfélkor elkezdenék zenét hallgatni, énekelni meg hozzá karácsonyi dalokat. :D
És még ő akarja elvitetni más gyerekét pff... őt is bisztos kib*szta az anyja, mert kibírhatatlan volt. Va.. az iylen emebreket úgy pofán vágnám. Mit képzel? A diplomáját pedig feldughatja, mert a tanári karier nem egy nagy cucc már bocsánat :/ A mi osztályfőnökünk öniróniával mesélt arról, hogy két csóró állás közül választhatott: vagy ápolónő vagy tanár lesz. :D

Uh, hát részvétem. Tudom, miről beszélsz, mert nálunk is hasonló volt a helyzet. Azzal a különbséggel, hogy a lakást nem béreltük, hanem a sajátunk volt. A felettünk lévők, viszont albérlők voltak.
Úgy kezdődött a nap, hogy reggel 5-6 között futóedzést tartottak a 40nm-es lakásban. Halál komolyan! Vagy nem tudom mit csináltak, de egy órán keresztül rohangáltak a lakásban. Akkor kicsit elcsendesedtek, de úgy 7-től egész nap ordított a "tuc-tuc" zene. A változatosság kedvéért délutánonként néha furulyáztak. Mindezt tisztán lehetett hallani. Még azt is ha köhögtek.
Este 8-9 körül megint kezdődött a hupogás. Rohangálás, talán még dobáltak is valamit, majd a bútortologatás este 11-12-ig. Néha egy kis ordítozás is volt.
Igazából nem tehettünk ellenük semmit, mert a saját lakásukban azt csinálnak, amit akarnak. A házban 256 lakás volt, így a közös képviselőt nem is nagyon érdekelte a dolog.
Aztán hála istennek, 2-3 év múlva továbbálltak ezek az albérlők. Az utánuk jövök kicsit nyugisabbak voltak.
Egy albérletből azért szerintem jóval könnyebb elköltözni, mint a lakásodat eladni, hónapokig, évekig hirdetni, az akkor éppen meglévő válság miatt olcsóbban, akár milliókkal kevesebbért eladni, mint amennyiért pá éve vetted és pont találni egy másikat amire pénzed is van.
Szóval én csak ezt tudnám elképzelni a helyetekben. Én általában konfliktus kerülő vagyok. Így a postaládába kaksi pakolás, stb, szerintem csak rontana a helyzeten, mivel akkor ők találnának ki valami durvább dolgot, amivel visszavághatnak.

Ja, igen, ezt elfelejtettem. De igazából nem tartozik szorosan a témához.
Szóval manapság egy diplomával igazából nem tud kezdeni az ember semmit. Annyit ér, mint mondjuk 15-20 éve egy érettségi. Jó ha van, de nem mész vele semmire.
A munkaerőpiacon minimum egy PhD fokozat kell, két nyelvvizsgával, amelyikből az egyik mindenképp angol és jó esetben felsőfokú hogy valamire méltassanak és egyáltalán szóba álljanak veled.
Sajnos a lehető legközelebbről tapasztaltam ezt.

A kaki és rokonai szerintem nem megoldás. Cserébe undorító és te is lealacsonyodsz a szintjükre. Nekem biztosan nem tűrné az önbecsülésem.
Viszont egy albérletváltás igazán nem a világvége. Kezdjetek el nézelődni, még talán olcsóbbat is találtok. Nekünk is volt rossz szomszédunk, csak ő minket szekált folyamatosan. Ha beszélettünk a körfolyosón, nem tudott tőle aludni, dohányozni nem lehetett kimenni, mikor a konyhában dohányoztunk, hogy hagyjon már, akkor sírt, hogy a szobájukba bemegy a füst, mikor a vécét lehúztuk este, átjött, hogy ne vécézzünk már, mert nem tud aludni tőle, a vége pedig az volt, hogy elromlott a folyosón a zár és nem derült ki, ki rontotta el - erre meggyőzte a többi szomszédot, hogy csakis mi lehettünk, mert a többiek már régóta ott laknak. Szép kis érv... kifizettük a zárat, aztán elhúztunk amilyen gyorsan tudtunk.
És lőn, találtunk egy albérletet, ami jóval olcsóbb, szertjük, ráadásul egy év után a tulaj felajánlotta, hogy vegyük át tőle, mert nem bírja fizetni a rajta lévő hitelt. Most kb. 10 ezerrel többet fizetünk a hitelre, mint anno az albérleti díjra.

13:35 akár :)
Teljesen felesleges egy rossz szomszéd miatt szívni, lelépsz és nincs gond. Tudom, hogy vacak, ez előtt a lakás előtt átlag évente költöztem. De legalább most megtaláltuk azt a helyet, ahol minden klappol és ahol pont az előbb csöngetett át a szomszéd néni, hogy sütött sárgabarackos tortát és hozott két szeletet. Hát nem sokkal jobb így?
A konfliktuskereső emberek meg csak főjenek a saját levükben, de ne engem szekáljanak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!