Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen Pesten élni?

Szerintetek milyen Pesten élni?

Figyelt kérdés

A Hős utcában vettem egy lakást, és itt fogok élni.

Szerintetek jó hely?

2011. máj. 6. 01:23
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Úr Isten! Én a Hős utcában életemben egyszer jártam, de soha többet nem mennék oda vissza. Elképesztű hogy mi van ott! Szinte hihetetlen, hogy Európában a 21.században vannak ilyen helyek.

Lepukkant, szó szerint romos házak, tele cigánnyal. A szemetet az udvarra szórják. A lakások olyan állapotúak, hogy a legtöbbjükön nincs bejárati ajtó sem, mert eltüzelték. Helyette kukázott ócska plédek lógnak ajtó gyanánt. Ahol van még ablak, az is ki van törve. Rohangálnak a patkányok fényes nappal. Iszonyatos hely.

Mikor még én kerestem lakást Budapesten és egy ingatlanközvetítővel beszéltem,fogalmam sem volt, hogy milyen hely. A közvetítő azt mondta, ha nagyon meg akarom nézni a lakást, ő akkor sem megy oda, legfeljebb a címet adja csak ki, de csak akkor, ha kijelentem, hogy saját felelősségemre megyek oda.

Egyébként én 7 évig laktam Budapesten, nagyrészt az egyetem alatt. Utáltam ott lenni. Egyetértek a többiekkel. Kosz van, mocsok van, sok a cigány. Minden tele van csövesekkel. Nagyon sok a panelproli, a csóró szegény igénytelen ember, akiken látszik, hogy még egy normális ruhájuk sincs, amiben kimenjenek az utcára. Sok a lepukkant környék, ami nagyon lehangoló. elég nagyok és szembetűnőek a társadalmi különbségek is.

Az előtt és most sem egy kis faluban élek, hanem a Dunántúl legnagyobb városában. Ilyeneket itt nem tapasztalok. Nekem ez tökéletes lenne, ha lenne munka. Így most úgy néz ki, nyugdíjas koromig megint Budapestre leszek kényszerülve. Nem vagyok boldog a gondolattól...

Mikor budapesti ismerőseimnek erről beszélek, vagy akár egy állásinterjún szóba kerül, úgy néznek rám, mint valami földönkívülire. Nem értik miről beszélek, mert nekik, akik egész életükben ott éltek, ez a természetes, nincs összehasonlítási alapjuk. Ami valahol érthető is. Ezért nem szoktam velük erről vitatkozni, inkább rájuk hagyom a szűk látókörű saját igazukat.

2011. máj. 6. 11:51
 12/14 anonim ***** válasza:

Ja igen! A bunkóságról még annyit, hogy bunkók mindenhol vannak, ez nem helyfüggő. Legalábbis én még nem tapasztaltam, hogy Budapesten arányaiban több lenne a bunkó.

Inkább csak az mondható el általánosságban, hogy nem figyelnek a környezetükre. Beletörődnek hogy jó minden úgy ahogy van, koszosan, mocskosan. Bár biztos erre is van ellenpélda. Én csak a nagy átlagról beszéltem.

2011. máj. 6. 11:58
 13/14 anonim ***** válasza:

ugye ez csak egy vicc? a Hős utcáról eddig kb azt hallottam, h fehér ember ne menjen oda, ha élni akar. egyik haverom anyjának a kezéből tépték ki a táskáját fényes nappal...

én Budán élek, itt némiképp jobb, nem nagyon tudom mondani olyan környéket, ahol szabályosan rettegni kell, ha az ember éjszaka végigmegy az utcán.

2011. máj. 6. 21:45
 14/14 anonim válasza:
100%
nagy fába vágtad a fejszéd...Pest jó,de a hős utca kemény hely...
2011. máj. 8. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!