Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Budapestiek! Szerettek Pesten...

Budapestiek! Szerettek Pesten élni?

Figyelt kérdés

Mit szerettek a fővárosban és mit nem ? Mire kell figyelni ? Szeretnék majd ott élni és dolgozni de nem tudom még sose voltam a fővárosban max osztálykiránduláson :D

Gondolkoztam külföldön is de hát nem tudom még..

2010. jún. 21. 19:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Én igen. Mármint nem szeretek magyarországon élni, de amíg muszáj addig budapest a legjobb hely. Rengeteg a szórakozái lehetőség, abc minden sarkon, tömegközlekedés - könnyen el lehet jutni bárhová, negatívat nem tudnék mondani.
2010. jún. 21. 19:46
 2/19 anonim ***** válasza:

Én nem vagyok pesti, de hét éve itt élek.

Nagyon szeretem.

Ha venni akarok valamit, itt van a városban, tuti nem kell sokat utaznom érte, ha rendelek, választhatom a személyes átvételt, ami olcsóbb. Rengeteg lehetőség van a szórakozásra, legyen bármihez is kedvem. A szülővárosomban volt két diszkó, vagy oda mentem, vagy kocsmába, itt nagyságrendekkel nagyobb a választék. Ha művelődni akarok, mindig találok partnert és megfelelő helyet is, ahova elmehetek. A város gyönyörű, a vártól a kis parkokig. Nyüzsgés van és élet. Ahhoz, hogy valaki itt unatkozzon, tehetség kell. Tömegközlekedéssel bárhova hamar eljutok.

Nem szeretem, hogy néha idegesítően sok az ember és az autó. Hogy nincs kert a lakásomhoz, és hogy általában drágább az élet, mint vidéken.

Összességében sokkal jobb itt élni, mint valami poros kisvárosban vagy faluban, habár azoknak is megvan a szépségük :)

2010. jún. 21. 19:51
 3/19 anonim ***** válasza:
Budapest elég sokszínű, vannak pörgős részei és vannak kertvárosi, nagyon nyugis részek is. A közlekedés viszont egyre rosszabb, a bkv-n tömegnyomor, ritkuló járatok, az autóutak összevissza felásva, nagy dugók vannak, bringa utakra nem sokat költenek, úgyhogy ez mindenképpen hátrány. Amit még nem szeretek, a sok szemét, cigicsikk mindenfelé, át kéne nevelni már az embereket. Pont a napokban egy előttem haladó vadi új bmw-nek a piros lámpánál egyszer csak kinyílt az ajtaja és kidobtak 2 banánhéjat meg egy papírzsepit. Ajtó becsuk és mentek utána tovább. Elég sok bolond is szaladgál Pesten, nem kell meglepődni a sok magában beszélgető meg idegbeteg emberen, sok a hajléktalan és a kéregető is, ezt is meg kell tanulni kezelni. Régen nagyon naív voltam és sokszor becsaptak, mindig mindenkit megsajnáltam, a legnagyobb csalók itt élnek. Tömött villamoson, buszon a zsebesekre is nagyon kell figyelni. Nem szabad megsértődni, ha lökdösnek, nem kérnek elnézést, rádlépnek, felnőtt egy hihetetlenül neveletlen és bunkó generáció akik nem néznek senkit és semmit, csak és kizárólag a saját érdeküket. Hiába szólsz rá az ilyenre, nem fogja úgysem megérteni, miről beszélsz. Engem meg inkább a vidék vonz, ahol sokkal közvetlenebbek az emberek. Pesten ha egy idegen leszólít, akármivel, az ember már alapból gyanakszik, hogy biztos van valami hátsó szándéka, persze ez sem alaptalan. Annyiból jó még Pest, hogy itt igazán nincsenek távolságok, mindig minden elérhető közelségben van, éjszaka sem áll meg az élet.
2010. jún. 21. 19:57
 4/19 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat sokat segítettetek :) azt tudom vagyis gondoltam hogy sok a b u n k ó embert dehát ilyenekből mindig akad sajnos :( de ezt már tudom kezelni hogy hagyni kell őket..
2010. jún. 21. 20:02
 5/19 anonim ***** válasza:
Ha Budapesten szeretnél majd élni,akkor inkább Budát válaszd,mint Pestet...!Én a XI(Buda).kerben lakom,és tapasztalatból mondom,hogy mikor átmegyek Pestre,sokkal rosszabb,szennyezettebb büdösebb a levegő,nagy a forgalom,büdössek az aluljárók(sok csöves),néhol az utcák is fertelmessek..,szóval kész felüdülés mikor Budára érek,kottázni lehet a különbséget!De jó még Budán az I,II,XII kerület is!
2010. jún. 21. 20:19
 6/19 anonim ***** válasza:

én 25 éves vagyok és amióta élek pesti vagyok.

szeretek is itt élni meg nem is.

jó, hogy minden a seggemben van, hogy több a lehetőség, cserébe koszosabb zsúfoltabb, stb.

szívesebben élnék valami hanglatos (cigánymentes) kisvárosban, de munka szempontjából nem oldható meg még:)

én nem részesíteném előnyben budát. Buda egy elit hely, tiszta sznob sok környéke. Ott találkozhatsz gyakrabban terepjárós barmokkal akik majdnem elütnek.

amúgy aki nem látott még budán csövest meg koszt stb, annak javaslom a batty-t a moszkva teret és a déli pályaudvart.

2010. jún. 21. 20:33
 7/19 anonim ***** válasza:

XIII, IX. kerület sz@r, a budai rész tényleg sokkal jobb. Én a szórólaposztogatókat nagyon utálom, mert bunkók és erőszakosak, az aluljárókban a hajléktalanok is szörnyűek tudnak lenni!

De a többi jó, jók a programok, szépek a nevezetességek, több lehetőség van tanulni, dolgozni.

2010. jún. 21. 20:34
 8/19 anonim ***** válasza:
Nem, sőt..
2010. jún. 21. 20:37
 9/19 anonim ***** válasza:
neharagudj de a 13.kerrel nincs semmi baj, legalábbis az újlipótvárosi részével semmiképp. az egy teljesen normális része a városnak, itt ahol én lakok kosz, szemét sincs, csöveseket sem nagyon látni csak jópár utcával arrébb.
2010. jún. 21. 20:38
 10/19 anonim ***** válasza:
A csövesek is sajnos tudják,hova kell menni..,ezért vannak Budán is:D Amúgy meg a terepjárós sem üt el,ha nem észnélkül szaladgálsz az úttesten!Ennyi erővel egy kancigány is elüthetne a nyócban a lesötétitett bmw-vel...
2010. jún. 21. 20:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!