Faluban, városban, vagy tanyán szeretsz, szeretnél lakni?
Tanyán lakok,főút mellett,busz kb 8 perc gyalog,a főutat rendesen takarítják.Imádok itt lakni,bár még nincs egy éve,hogy ide költöztem.A ház új szinte,3 szobás,megvan itt is mindenem,ami régebben egy faluban megvolt(van hideg,meleg víz,mosó és mosogatógép,tv,net,áram-még 380 is,de azt nem használom- fával és gázzal fűtök télen.) Szomszéd közel,de nem lát át.Erdő és tó van a házam mögött.A telek füves,olyan park szerű.
Ha városba akarok menni,10-12 perc alatt bent vagyok egy kisebb városban,egy nagyobb város pedig 20 perc busszal(kocsival is kb ennyi)A mentő 5 perc alatt kiér,ha baj va(a kisvárosból jön)
Faluban annyi volt a jobb,hogy a busz még közelebb volt és sűrűbben járt viszonylag.De ha boltba akartam menni,oda is kellett a bicaj.A hátránya az volt,hogy azt a házat még hitelből vettem...ezen a tanyán meg nincs hitel.Félni sose féltem,egyszerűen imádom!
Városban nem laktam még,mert ott a rezsit nem tudnám kifizetni a 70 ezer forintos fizetésemből úgy,hogy kajára is maradjon.Itt bőven jól élek,építkezek és még így is minden oké.(bár így azért szűkösebb kicsit)
Ja és mindig tanyán akartam lakni,de így ahogy most,jó helyen,főút/köves út mellett.
Én Budapesten lakom egy panelban. Szuper a közlekedés, minden 10 percen belül elérhető.
De néha rettenetes kibírni.
A szüleim egy kisvárosban laknak. Most megbeszéltem velük, hogy néhány hónapra hazaköltözöm hozzájuk. Itt is tíz perc a belváros, bár tény, hogy nincs annyi minden, mint Pesten. De cserében van udvar, a ház kb. ötször akkora, mint a kis panelom, van kert, ahol lehet (és kell is) kertőszkedni, a kert mögött pedig folyik a patak. Tökéletes :)
Bp-en lakom egy panelban. jó a közlekedés, de csendes és nyugis a környék. mellettünk van egy hatalmas park, benne kis halastó (szoktam etetni őket :D) lehet bringázni, sétálni, leheveredni a fűbe.
pár éve élek itt, és annyira megszerettem, hogy nincs kedvem elköltözni más helyre :D
előtte az egyik külkerületben laktam. nahát az maga a halál :D 1 óra volt, mire beértem a belvárosba, hétvégén kihalt, unalom az egész, és sajnos volt jópár C kategóriás is, nameg egy halom proli.
itt a többség értelmes, kulturált ember, tiszta az utca, sok a fa, nem betontenger az egész.
vidéken nem szívesen élnék. nyáron néha jó leruccanni a Balatonra pár hétre, de én jobban érzem magam, ha mindig látok embert az utcán, és nyitva vannak a boltok hétvégén is.
Köszi a sok választ, jöhet még:)
Többen irtátok hogy falun nem lehet jót szellőztetni a füst miatt. Ezt aláírom, mivel itt is a hét több napján fuldokolni lehet. Télen a füst miatt, mivel egyre többen térnek át gázról (lopott)fára. Úgy általában meg a birka, kacsa stb. ürülékétől. Plusz egyre többen spórolnak a szennyvíz szippantásán, és inkább a kert végébe folyatják. Ez idegesít a legjobban. És ráadásul nem is a szegényebb lakosok szokása ám. El vannak szállva maguktól, meg a csudaszép pázsitjuktól, hátul meg folyik a sz*ruk. Mégis milyen dolog ez?
Én ha tehetném költöznék is be Kecskemét külvárosi részére, mert itt sajnos egyre rosszabb. Ami pozitívum az a természet közelsége. Viszont a mai gyerekek már nem nyomulnak a réten, erdőben mint mi tettük annó amikor csak tehettük. Inkább kocsmáznak meg motoroznak, kinek mire telik.
10:59-es vagyok, aki vidéki megyeszékhelyen él.
"de én jobban érzem magam, ha mindig látok embert az utcán, és nyitva vannak a boltok hétvégén is."
Van egyáltalán olyan település ma Magyarországon, ahol hétvégén minden bolt bezár? Én még gyerekkoromban emlékszem hasonlóra, úgy 20 évvel ezelőtt, mikor még nem voltak multik, plázák és szombatonként általában dél körül bezárt minden.
De ma ha tömegnyomorra és emberek látványára vágyok, akkor bemegyek a belvárosba egy plázába, vagy az egyik közeli "gazdaságos hipermarketbe" akár vasárnap este is és garantált a tolongás. Bár nekem hétvégente ez az ami legkevésbé hiányzik.
Külvárosban élek, családi házas övezetben. Itt is, pl mi is fűtünk a gáz mellett fával. Jóval olcsóbb és legalább jó meleg van, nem kell a 18 fokban fagyoskodni vagyonokért. Ha valaki éppen a közelben begyújt néha ha nagyon figyelek rá, lehet érezni füstszagot. Sőt ilyenkor leginkább a szomszéd grillsütőjének a szagát szoktam érezni. Az sokkal kellemetlenebb szerintem. De attól még szellőztetni lehet, nem kell fuldokolni. Mikor Budapesten laktam, az ablak előtt volt a parkoló. Állandó volt a kipufogószag és a benzingőz. Emellett nappal a kocsik zaja volt elviselhetetlen, éjjel meg a részegek ordítozása az ablak előtt, netán az öngyilkosoké, akik előszeretettel ugráltak le a házról, vagy jobb esetben csak az őrültek randalíroztak, akiknek a lakásába a rendőrök és tűzoltók segítségével jutottak be a mentők, hogy leszedálva lerángassák a mentőautóig. Ez állandó visszatérő műsor volt. Elsőre elég nyomasztóak voltak ezek a dolgok, de az évek alatt megszoktam. Panelproli környék volt eléggé, de nekem a célnak megfelelt. Az egyetemen fél óra alatt bent voltam.
A másik, mostani lakóhelyemen még megközelítőleg hasonlót sem tapasztaltam soha. Persze biztos Budapesten is vannak jobb helyek, ahol ez annyira nem jellemző. Csakhogy egy 100nm-es családi házat, kerttel vidéki megyeszékhelyen, városon belül nagyon jó helyen, nem dobnék oda egy budapesti jobb környéken lévő 1,5-2 szobás lyukért. Oké, hogy Budapest, de akkor sincs egyensúlyban a kettő.
Persze nyilván Budapestnek is vannak előnyei, mint ahogy egy tanyának is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!