Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Faluban, városban, vagy...

Faluban, városban, vagy tanyán szeretsz, szeretnél lakni?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 24. 23:01
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
belvárosban lakom bérházban, falun, tanyán, kertes házban sosem laknék. egy darabig maradok itt, aztán később majd kiköltözöm külföldre, egy nagyobb fővárosba. eléggé várospárti vagyok, minél nagyobb annál jobb. :)
2011. ápr. 25. 02:28
 22/42 anonim válasza:
"Megyeszékhely külvárosában élek. Családi házas övezet, ezért olyan mintha faluban laknék, de busszal vagy kocsival 10 perc alatt elérhető a belváros, a bevásárlóközpontok, hivatalok, a kórház és a munkahelyek. Nekem így tökéletes." pontosan ugggyanez és nagyon szeretem :)
2011. ápr. 25. 02:57
 23/42 anonim ***** válasza:

Bp. belváros, plusz hétvégi telek - szeretem.

Ha lenne munkahely, egy fokkal szívesebben laknék vmi kulturálisan pezsgô, nem túl lapos-paneles megyeszékhelyen, a forgalomtól nem teljesen távol esô, világos kis kertes házban... pár zöldséggel, sok virággal meg egy mûhellyel :)

2011. ápr. 25. 04:02
 24/42 anonim ***** válasza:
to parton vagy folyoparton vizeses mellett.
2011. ápr. 25. 07:17
 25/42 anonim ***** válasza:

Agglomerációban lakom (Veresegyház) nem is rossz, mert fenyves és tó is van, Bp meg 20 perc. Amit jobban csípnék:

Nem tanya, hanem birtok: nagyméretű telek, ahová nem lát be szomszéd, sok fa, tópanoráma és mondjuk egy rönkház vagy egy kúria. Ja és szívesen élnék egész évben a Balatonnál.

2011. ápr. 25. 07:28
 26/42 anonim ***** válasza:

"HA megválaszthatnám,hol lakjak,akkor télen összkomfortos belvárosi polgári lakás egy megyeszékhelyen,forgalommentes helyen,nyáron tanya.Én már laktam mindenhol minden körülmények között minden évszakban,de ez volna számomra az ideális.Sajnos,most messze vagyok az ideálistól."

A véleményem hasonló mint a fenti illetőnek.

Budán, panelben lakunk, de szíven szerint kertvárosban vagy Bp-től nem messze kertes házban laknék. Remélhetőleg pár éven belül fogok is, mert szeretném ha a születendő gyermekem ki tudjon menni az udvarra játszani, ismerje a fákat, virágokat, a természetet.

Falun sajnos se munka lehetőség, se közbiztonság. Sok helyen a kisebbség már eléri a lakosság 50%-át.

A nagyvárost nem tartom ideális helynek a gyerekneveléshez, mert bár van sok kényelmes oldala, minden elérhető közelségben van, de ahogy látom a gyerekek nem tudnak mit kezdeni magukkal mert a plázázáson, kocsmázáson kívül nincs mit csinálniuk, és sokkal nagyobb esélyük van rossz társaságba keveredni.

a legideálisabb a főváros külső, kertes házas kerületei, vagy az agglomerációs övezet.

2011. ápr. 25. 08:04
 27/42 anonim ***** válasza:
10 éve lakok falun, de megőrülök attól, hogy mindenért be kell mennem a városba, ami 25 km. Igaz, van kisvárso mellettünk, de nem különb, mint a falu: semmi nincs. Ahogy lesz pénzem, irány vissza a városba. Nem beszélve rról, hogy kiterítem a jó levegőre a ruhát száradni, erre valaki szemetet vagy gazt kezd el égetni, kapkodhatom be a rzhát. Meg előttem veleki leírta: büdös van, mert fával, szénnel, ki tudja még mi mindennel tüzelnek sokan. Utálom!
2011. ápr. 25. 09:50
 28/42 anonim ***** válasza:

Ha nagyon gazdag lennék, akkor egy tanyán (jobban mondva birtokon) élnék, lovakkal, kecskékkel, marhákkal, csirkékkel, minden, ami kell egy hatalmas házban.

Így simán pedig olyan környéken, mint most: megyeszékhely külvárosában, családi házas övezetben.

2011. ápr. 25. 09:52
 29/42 anonim ***** válasza:
Kis városban lakom jó hely van minden. Falu helyen is laktam már kb 2 évig de mindig bekellett mennem a 30km -re arrébb lévő városba ha heti bevásárlást kellett csinálnom.
2011. ápr. 25. 10:26
 30/42 anonim ***** válasza:

Faluban, tanyán még nem laktam, de nem is nagyon vágyok oda.

Egyetem alatt laktam Budapesten. Hát oda se szívesen költöznék vissza.

Életem nagy részét egy vidéki ~200000-es megyeszékhelyen töltöttem. Nekem ez tökéletes. Van minden ami kell, de legalább nem olyan büdös a levegő, legalábbis a belvárosi részt leszámítva. Nincs annyi hajléktalan, kisebbségi. Nincs akkora kosz, mocsok. Viszont a belvárosba 15-20 perc alatt bent vagyok busszal, autóval, vagy akár biciklivel is. Sok a zöld, parkos rész. Ha el a karok jutni a város másik végébe, nem kell órákat utaznom, nem kell 3-4-szer átszállnom. Vannak plázák, hipermarketek, belvárosi boltok, szórakozási lehetőségek, iskolák, egyetem. Szóval nekem nem hiányzik innen semmi. Egyetlen egy nagy probléma van, hogy álláslehetőség, főleg természettudományi, mérnöki diplomával itt nem sok van.

2011. ápr. 25. 10:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!