Ki volt nagyon szorult helyzetben anyagilag? Mit csináljak? Tov. Lent
ha senki sem tud kölcsönadni, akkor adj el valamit.
bútort, elektronikai cikket.
ha van értékesebb ékszered, vidd el a zálogházba. igaz, a kiváltás többe kerül.
Ilyen esetre van egy külön alapunk, ami egy kisebb összeg, 100.000 Ft. Ehhez kizárólag akkor nyúlunk, ha számlatartozásunk van, és még nem kaptunk fizetést. Érdemes kialakítani egy ilyen tartalékot, és szigorúan megőrizni vészhelyzetekre(azaz kizárólag tartozás kiegyenlítésére).
Jelen helyzetedben eladnék 1-2 kevésbé fontos tárgyat. Minden házban van valami, amit el lehet adni pár ezerért.
Menj be az önkormányzathoz, biztos kérhettek egyszeri rendkívüli segélyt.
Ha ilyen nincs, és elmondod, mi a baj, akkor is biztos segítenek. Egy irodányi nő csak össze tud dobni egy gyereknek pár forintot kölcsönbe, vagy segítenek bevásárolni.
Mi nagyrészt mindig így vagyunk. Banki kölcsön, villanyszámla, internet, fűtés, két -más városban- tanuló gyerek, a harmadik itthon...
Kézimunkákat készítek, abból jön egy kis pénz, nem sok, de a semminél több.
Teszvesz-vatera... Ez is sokszor hozott a konyhára egy kenyérrevalót.
Ezen kívül a férjemnek néha bejön egy-egy alkalmi munka (villanyszerelés)
Vagy kérj segélyt, vagy add el, ami felesleges.
Nekem az október-november-december volt olyan, hogy kész, nem jöttünk ki a pénzünkből és kimerítettük a hitelkeretet is. Körbenéztem a szekrényekben, mit lehetne eladni, egy csomó jó cuccot találtam. Szereztem könyveket, azokat is eladtam. Így húztuk ki.
És meg sem érzem, hogy eladtam volna dolgokat, mert ezek tényleg feleslegesek voltak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!