29 hetes kismama vagyok. Nem vagyunk anyagilag jó
helyzetben. Annyira el vagyok keseredve. Mi lesz így
velünk?
Figyelt kérdés
Sajnos nincs semmi félretett pénzünk, sőt jelenleg van 30000 forint tartozásunk is. :(
Nagyon el vagyok keseredve, mert úgy érzem, hogy nem fogjuk tudni megvenni a dolgokat a babának. Eddig nem volt semmi baj, minden hónapban megtudtunk venni mindent ami csak kellet, de most a rezsi is és a törlesztőrészlet is megemelkedett és így nem igazán tudunk kijönni a havi összegből.
Ne értsetek félre, nagyon várjuk a mi kis kincsünket és terveztük is. Mi lesz így? Szeretnénk mindent megadni neki, de nem tudom, hogyan fog menni. Egyre rosszabbnak látom a helyzetet.
2009. febr. 27. 11:19
1/7 anonim válasza:
Próbáljatok meg használt dolgokat venni a kicsinek, mi is úgy csináltok mert mi sem engedhetjük meg az új dolgokat. Úgy csináltuk hogy minden hónapban megvettünk valamit és így nem kellett egyszerre sokat kiadni. Nem kell mindenből márkás dolgokat venni, én például Tescos popsitörlőt vettem meg ha van egészségkártyátok akkor a gyógyszertárban megveheted a mellszívót, lázmérőt, anyatejtárolót, elektromos orrszívót stb. Mi ezeken sokat spóroltunk. A Tesz-Veszen vagy a Vaterán sok mindent meg lehet venni az eredeti ár töredékéért. Remélem tudtam segíteni.
2009. febr. 27. 11:27
2/7 anonim válasza:
szia! próbálj meg ne elkeseredni. ne izgulj, még van sok időd. próbáld meg úgy beszerezni a dolgokat, hogy bababörzén, vagy ismerősöktől. egyenlőre nem kell a babának sok minden. a kiságy, fürdető, a pelenkázó az lehet a kiságyra ráhelyezhető is, néhány ruha, de nem kell sok mert a baba nagyon gyorsan nő, és fölösleges sokat venni belőle. minden hónapban csak 1-2 dolgot vegyél, és nem lesz egyszerre sok. amikor megszületik a baba kapsz anyasági támogatást ami 67000ft körül van, esetleg abból is tudsz vásárolni. próbálj ne idegeskedni, mert a szülés után az anyatej termelődésre rossz hatással lesz a stressz,vigyázz a tejedre, mert nagy kincs, és ha minél többet tudsz szoptatni már az is sokat jelent, hisz legalább a baba táplálására nem kell költeni. hidd el az is sokat jelent! kitartás, és fel a fejjel!!!
21 hetes kismami
2009. febr. 27. 11:29
3/7 anonim válasza:
Ne idegeskedj! Én is ebben a helyzetben vagyok, sőt sokan mások is! Tudom, hogy ez se neked, se nekem nem vigasz!
Gondolj a Pocaklakódra, ő a legfontosabb!
Mosolyogj és gondolj arra, hogy minden rendbe jön!
Nyugalom!
Boldog babavárást!
2009. febr. 27. 11:31
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
A babakocsi, bölcső és néhány ruhácska már megvan. Azokat olcsón tudtuk megvenni. Néha nagyon optimista vagyok és úgy gondolom, hogy minden rendben lesz. Eddig is megoldottunk mindent ketten a párommal. De ma valahogy nagyon negatívan látom a dolgokat. :(
2009. febr. 27. 11:43
5/7 anonim válasza:
Szia!Fel a fejjel!Mi még 25 évig kell havi 210€-t fizetnünk,második gyerek,a nagyobbik iskolás+egy ország ami tőletek 50 évvel el van maradva.Egy álmom van:egészségesen szülessen!
2009. febr. 27. 11:51
6/7 anonim válasza:
Mindig lesznek olyan napok amikor elkeseredik az ember. De ezek a hormonok. Már elég sok minden megvan és szép lassan meg is lesz. Nekem a védőnőm azt mondta, hogy legyen egy hely ahová leteszed aludni, legyen tejed amivel táplálod és ami a legfontosabb a szeretet. Persze tudom ez nem minden, de ha bele gondolsz igaza van, és még olyan sok időd van. Nyugi ha idegeskedsz azt Ő is megérzi. Minidig van valahogy olyan még nem volt, hogy ne lett volna!!!Ezt ne felejts el és van egy párod aki melletted van, van aki egyedül csinálja ezt végig.
2009. febr. 27. 16:47
7/7 anonim válasza:
Mi is ugyanígy vagyunk. A törlesztő megemelkedett mind a lakásé mind az autóé is. Szinte minden eladhatatlan. Ráadásul örököltem is amiből nem mostanában lesz valami de az illetékhivatal már rám szállt.FIZESS!!!! De hogy mi a fenéből azt senki nem mondja meg. Még nyögjük a lakásvásárlásból eredő illetéket is. itt a tél magas fűtéssel. teljesen megértelek. én sokszor nem alszom többet három óránál csak agyalok-agyalok-agyalok mi hogyan lesz. minden egyes fillér be van osztva és sajnos oda jutottunk emiatt a hülye válság miatt, hogy máról hólnapra élünk. Sokszor éjszaka rámtör a sírógörcs mi lesz így velünk, de aztán erőt veszek magamon és nyugatom magamat meg gyermekem is odabent, hogy nincs semmi baj, majd minden megoldódik.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!