Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Normális ez? Valaki segítene...

Normális ez? Valaki segítene nekem ezen kiigazodni?

Figyelt kérdés
egy éve vagyunk a gas szolgáltatónál.40 négyzetméteres a lakásunk egy konvektorunk van és gáz melegítőnk.két naponta főzők.eddig minden hónapban 7000 ft-ot fizettem.múltkor gázóra csere volt ami után kiküldtek novemberre 65000 forintos számlát meg +15000.így karácsony előtt,hogy elosztották az évi gázfogyasztást.tudtam,hogy fizetni fogok rá de ennyit.na most kijöttek ,hogy leolvassák megint ami újfent 40000 ft szept 04 én cserélték le az órát és most újfent decemberig 40000 ft úgy,hogy 300 köbméter gázt használtam el és fizettem 9-10 hóban ugyan úgy a 7000ket.szóval most nem értem ,most duplán fizetem ki az éves fogyasztásom?aki hülyeségeket akar írni ne írjon segítséget szeretnék kérni mert nem tudom mit csináljak.
2010. dec. 11. 15:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Ne fizesd be, hanem hívd fel a gázszolgáltatót még ma, vagy menj be az ügyfélszolgálatukra, hogy nézzenek utána. Ez irreálisan magas összeg! De minél előbb intézkedj, nehogy kikössék! Ma vagy legkésőbb hétfőn!!
2010. dec. 11. 15:28
 2/5 anonim ***** válasza:

Érdekes... A konkrét kérdésedre sajnos nem tudok válaszolni, csak elmélkedek egy kicsit.

Én eddig a "másik" szolgáltatónál voltam, most intéztem, hogy átlépjek a gas.hu-hoz. A réginél kiegyenlített számlázást kértem, így télen-nyáron kb. 20 ezer forintot fizettem (nagy a ház). Most a végső elszámolásnál úgy tűnik, hogy kevesebbet fogyasztottunk kb. 300 köbméterrel, ezért az utolsó havi számlát nem is kell befizetni, és még majd pénz is jár vissza. Amikor a gas-nál (neten keresztül) írtam a szerződést, úgy írtam be, hogy az 1-10. hónapban kifizetem a 100%-ot és november-decemberben nem fizetek. Most elgondolkodtam azon, hogy vajon én is járhatok rosszul ezzel, vagy csak akkor, ha túlfogyasztásom lesz...?

2010. dec. 11. 15:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Én úgy tudom,hogy a GAS.hu-tól csak a csekk jön. a leolvasást, meg az óracserét az egyetemes szolgáltató végzi.

mennyi gázt használsz? hány m3?

2010. dec. 11. 19:03
 4/5 A kérdező kommentje:
gázt ez változó most télen olyan 120köbmétert.nyáron meg a 43 köbméter kb.vagy még kevesebb.
2010. dec. 11. 22:48
 5/5 A kérdező kommentje:
de ezt megcsinálhatják,hogy kiküldenek egy 65000+15000 ft os csekket utána egy hónapra 40000 et.olyan mint ha egész évben egy forintot nem fizettem volna.és az ő hibájuk mert látni kellett volna a fogyasztáson,hogy mennyivel több és erre fel hívhatták volna a figyelmemet.a férjem fizetése havi 100000.akkor miből fizessem ki?és az bánt,hogy mindig fel adtam a csekkeket és erre ilyen kilátástalan helyzetbe hoznak:(
2010. dec. 11. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!