Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Energiatakarékos izzókat...

Energiatakarékos izzókat megéri venni a régi hagyományos helyett? Nem mennek hamarabb tönkre? Jól világítanak?

Figyelt kérdés
2010. nov. 22. 18:49
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%

Ha már LED vagy "fénycső": fénycső. A 4W-os LED-es "izzó" soha sem fog 50ezer órát működni (az elektronikája be fog halni, a LED maga tudná ezt talán).

Egy márkásabb energiatakarékos izzó viszont hiába drágább (1000Ft körül a gagyi 300Ft-ossal szemben), tartósabb, akár 3x annyi ideig fogja bírni, de még tovább is. Hiába, hogy ugyanúgy Kínában készül, akár ugyanabban a gyárban (!!!) mint egy Philips. Az árát amúgy visszahozza szerintem. Egy dolgot nagyon nem szeretnek: a fel-le kapcsolást. Tehát ha sűrűn kapcsolgatod a villanyt, akkor nem lesz tartós. Nálam ami van a szobámban, az így télen délután 3-kor felkapcs, este 11 körül lekapcs, és kb 3 éves->2-3000 órán simán túlvan. Persze erre is 10ezer van írva. Haha, soha.

2010. nov. 22. 20:12
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Kipróbáltunk több mindent, egyelőre nem találtunk semmit, ami minőségben verné a hagyományos izzókat. Inkább bespájzoltunk belőle nagyjából 10 évre valót. Addig meg csak feltalálnak valami használhatót!
2010. nov. 22. 23:03
 13/16 anonim ***** válasza:
100%
én a konyszekrénysor világitását cseréltem ki a halogéneket Led-re. Vettem 10 drb-ot 26oo.-/db áron 20 ezer óra van ráirva. Egy havi használat után már három db. tönkrement /az izzó fele elaludt/ nem cserélik ki mert már nincs olyan az üzletben
2010. nov. 24. 14:45
 14/16 anonim ***** válasza:
78%

2600/db egy LED??? Néhányezres nagyker ára 1 EUR nagyságrendű, ezek 1-2W-osak. A 20ezer óra lehet, hogy igaz magára a LED-re, 25°C-on. Nade beépíted egy szekrénybe, hűtés (hűtőborda) nélkül, máris 70-80°C az üzemi hőmérséklet (vagy több), a 20ezer máris csak 2... És akkor még nem volt szó az 500Ft-ból kihozott kínai tápegységről...

A LED annyiban legalább különbözik minden más fényt adó eszköztől, hogy ő maga is egy elektronikai alkatrész (Light Emitting DIODE, fényt kibocsátó DIÓDA). És mint ilyen, nem érzi jól magát melegen.

2010. nov. 24. 23:27
 15/16 anonim ***** válasza:
Nekem az első fénycső 10 évet világított a második ugyanolyan csak 3-t, nem szereti a tapasztalatom szerint a zárt burát és a kapcsolgatást.
2010. dec. 31. 21:19
 16/16 anonim ***** válasza:
Ma már LED lámpát éri meg venni a kompakt fénycső helyett: a jobb minőségűeket 1500ft felett. A gyengébbek azokból is hamar tönkremennek. De a márkásabbak évekig is kibírják.
2021. aug. 24. 23:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!