Van közületek olyan aki utálja az energiatakarékos izzók fényét, és hagyományos izzókból bespájzol jó sok időre?
Igen, en, mar alaposan bespajzoltam gyertya egotol kezdve a furdoszobai lapos ezust szinu es a normal egokbol is.
Az energiatakarekos egoknek olyan a fenye mint a neonnak. Azt meg mindenki tudja, hoghy a neon rontja a szemet.
Teljesen felhaborit, hogyan uralkodik rajtunk az EU. Eldontenek valamit es azt rank kenyszeritik. Kullancstol is azert fertozott ilyen katasztrofalis mertekben Magyarorszag, mert 2 eve megtiltotta az irtasukat az UNIO. Az emberi elet mar nem szamit. Az ocska aruikat meg rank kenyszeritik. A genkezelt, vegyszeres elelmiszereiket. Nem szabad hagyni, hogy ilyen mertekben rank telepedjenek.
Igen én is,már amennyire futotta a pénzemből.
Nem is igazán gazdaságos,mert ha csak rövid időre akarom felkapcsolni a villanyt,akkor mire "látnék" már jövök ki és kapcsolom le. Azonfelül nemrég olvastam,hogy ha közel van hozzád az égő,az egészségkárosodást okozhat. Elég sokat olvasok,vagy kézimunkázok stb. Ilyenkor nem a mennyezetvilágítást használom.
Elég rossz előírás.
Van közületek olyan aki utálja az energiatakarékos izzók fényét, és sajnálja megvenni a minőségit ami jó, inkább a szar olcsó vackokat veszi? Utána meg fújolja hogy nem jó?
Ja te is közéjük tartozol? Bocs.
Az energiatakarékos csövek okozhatnak egészségkárosodást. Igen. Ha van olyan marha aki közvetlen közelről a lámpába néz hosszú ideig, akkor az a szemnek ártalmas.
Az is ártalmas, ha olvasáshoz 1W-os lámpát használ. De ez akkor is így van, ha nem energiatakarékossal világít.
Az olcsó szarok soká melegednek be, rövid életűek. Akkor minek veszik meg mégis? Vannak pár ezresért jók, jó a szemnek, soká tart. A parasztok mégis azt nézik, hol lehet 399 forintért venni.
Az olcsón szarok nem bírják ha kapcsolgatják a lámpát. Tönkremennek. Kb 4 ezer forintért vettem 4 évvel ezelőtt 5 év garanciával egy égőt ami még a mai napig újszerűen működik. Pár másodperc és max fény. Nem bántja a szemet.
Szerintem energia viszonylatban már tízszer behozta az árát.
Megéri spajzolni?
Megéri, pl. amikor a lámpabúrádban irdatlanul rondán mutat bármiféle energiatakarékos izzó, vagy urambocsá bele se fér.
És különbenis: nekem semmiféle EU, és SENKI ne dirigáljon, hogy mire költöm a pénzemet. Ha én hagyományos izzókkal akarom fűteni a szobát, ahhoz sincsen semmi közük.
Környezetszennyezés? Na nehogy már!!! Amikor a fél ország még a wc-re is kocsival jár, és egyébként is már ezer éve pl. vízzel is működnének az autók!!!
"már ezer éve pl. vízzel is működnének az autók!!!"
Megnézném a Vikingeket, ahogy vezetnek. Egyébként pedig durván 100 éve volt vízzel hajtott autó. Mint egy mini gőzmozdony...
Egyébként meg valahogy olyan Egely György szagot érzek a levegőben. Na hát az "talált fel" olyanokat, amiken szétröhögöm az agyamat. Az még régebben kutató volt a KFKI-ban, aztán asszem' biciklivel elesett és beverte a fejét. Azóta "talál fel" örökmozgókat. Meg azóta gyártja az összeesküvés-elméleteit.
Az energia-takarékos izzókkal pedig egyet értek. Bár már inkább a LED-ekre kéne átállni. Amúgy meg olyan színhőmérsékletűt veszel, amilyet akarsz. Ezt az egészségkárosító-dolgot meg nem tudom hol hallottad és mire alapozod...
És úgy kéne megcsinálni a lámpakapcsolókat, hogy ne teljesen kapcsoló üzemben működjön, hanem legyen neki egy kis ideje, amíg ráküldi az egész hálózati fesz.-et a lámpákra. 1 tized másodperc már bőven elég is lenne. Az már 5 periódusidőnyi. Megsokszorozná az élettartamot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!