Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mekkora ház/lakás “túl nagy”...

Mekkora ház/lakás “túl nagy” két embernek?

Figyelt kérdés

Párommal ketten élünk, gyereket nem tervezünk a jövőben sem.

Most jelenleg 32 négyzetméteren élünk és ez elég szűkös sajnos. Pár éven belül szeretnénk költözni, de akár az eladó házakat nézegetjük, akár építkezéshez típusterveket, akár mi magunk próbálunk felvázolni egy olyan alaprajzot ami ideális lenne, mindig 80-85 négyzetméter környékére jutunk, hogy abba férne bele minden amit szeretnénk (és még úgy se lenne őrülten nagy).

Nekem ez így szám szerint rengetegnek tűnik, két és félszerese a mostaninak, pedig csak egy kicsit nagyobbak a meglévő helyiségek + egy szoba + egy spejz…

Mekkora ház reális két főre? 80-85 négyzetméter túl nagy vajon?

(A kérdésben a négyzetméter számok a belső, hasznos, nettó területet jelölik)

tegnap 14:38
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Mi hárman élünk 85 m²-en. Nekünk ez így túl kicsi, de ha ketten lennénk akkor sem lenne elég. Nem azzal van a baj hogy nem férünk el hanem hogy jó lenne ha lenne több tárolóhely, nagyobb konyha, lenne egy külön iroda/szamitogep szoba, gardrob szoba, nagyobb mosokonyha egy nagy mosdoval ahol be lehet áztatni a ruhát ha szükséges.

Jártam már olyan házban ami kb. 1500 m²-es volt , 3 szintes és kettő idős ember lakott benne. Na ez már szerintem túl nagy.

tegnap 16:14
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem túl nagy.
tegnap 18:15
 13/14 anonim ***** válasza:
27%

10#+

Jól le lettem értékelve...😂😂😂

Szóval ezek alapján egy kb 80 m2 ház/ lakás kicsi két embernek🤔🤷.

Na mindegy, mi jól elférünk 2 háló szobával, aztán még hozzá adtátok volna a fürdő, wc, közlekedő területét, amiket nem jellemeztem és kijön a 75-85 között alapterület. Nem mindegy 10 vagy 12 m2 a szoba, meg mekkorák a nem jellemzett helyiségek.🫣💡

tegnap 21:19
 14/14 anonim ***** válasza:

110 nm-en lakunk 2 pici gyerekkel, de gyerekek nélkül sem érezném nagynak. Amerikai konyhánk van és 3,5 szobánk. Egy háló, egy dolgozó, két gyerekszoba. Ha nem lennének gyerekeink, akkor az egyik szobából csinálnék kamrát és mosókonyhát, a másik lenne a dolgozó/vendég szoba, a félszoba meg gardrób és kész.

Az viszont tény, hogy valószínű az igényeink nőttek az évekkel és a cuccaink mennyisége, mert egy 42 nm-es albérletben is kiválóan eléldegéltünk közös életünk derekán plusz utána az 52 nm-es lakásunkat sem éreztük picinek amíg csak ketten voltunk. Nagyon jó elosztása volt. Amerikai konyha, fürdő, két kicsi szoba és saját alagsori tároló. Mindennek megvolt a helye, a második szoba funkcionált gardrób/dolgozószobaként, szerettük. Mostmár nem szívesen költöznék vissza ekkorába akkor sem, ha ketten lennénk. Elkényelmesedtünk. :) Jelen elosztás mellett meg már már kicsinek érzem a házunkat két gyerekkel néha. Ha lenne mondjuk egy gardróbunk, az már önmagában szuper lenne, hogy nem kell a pici szobákba ruhásszekrényeket bepaszírozni legalább.

ma 07:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!