Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tudok tenni, ha a nővérem...

Mit tudok tenni, ha a nővérem nem hajlandó elvinni a cuccait a lakásomból? Hosszú évekig nálam lakott, de most elköltözött a barátjához és már nem hajlandó fizetni a rezsi felét sem, de a cuccait se hajlandó elszállítani.

Figyelt kérdés
Lakbért eddig se kértem tőle, de ha itt maradnak a cuccai akkor elvárnám, hogy a rezsi felét továbbra is fizesse, mert az nem megy, hogy az ő ingyenes raktára lesz a lakásom. Rengeteg dolga van nálam, ezt lomtalanító céggel elszállítatni többszázezer forint lenne, amit aligha tudnék rajta behajtani. Mik a jogi lehetőségeim ilyen helyzetben? A lakás kizárólag az én tulajdonom, neki nincs tulajdonrésze benne.

szept. 23. 21:54
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
86%
Bíróságon csak a tértivevényes felszólítást fogadják el, amelyben határidőt is megjelölsz. Ha csak simán kidobod a holmiját, csúnya per elé nézel. Egy raktárba viszont elszállíttathatod, a tárolásért meg majd fizet a kedves testvér...
szept. 24. 13:23
 12/18 A kérdező kommentje:
Igen, gondoltam már erre is.
szept. 24. 13:31
 13/18 A kérdező kommentje:
Illetve az utolsó mégsem jó ötlet, mert hát a raktárat üzemeltető cég velem fog szerződést kötni és rajtam fogja követelni a bérleti díjat.
szept. 24. 16:58
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Vigyek el a szüleid haza hozzájuk.
szept. 25. 06:25
 15/18 anonim ***** válasza:
Az ertekesebb dolgait elvinnem neki, a tobbi meg mehet a szemetbe ha nem jon erte
szept. 29. 07:07
 16/18 anonim ***** válasza:
Biztos perelni fog ha lakhatasra sincs penze.
dec. 27. 09:52
 17/18 anonim ***** válasza:
Na, mit léptél az elmúlt 3 hónapban?
dec. 28. 06:07
 18/18 anonim ***** válasza:

Írd meg neki hogy köszönöd szépen hogy elvitette a cuccokat most már semmi dolog nincs ezzel kapcsolatban.

Igazán rendesek voltak a szállító munkások mert mindenre vigyáztak , semmi rendetlenséget nem hagytak maguk után.

Ez így most már rendebn van, mégegyszer köszönöm hogy megoldottad.

Majd figyeld erre mit reagál.🤣

dec. 28. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!