Mit tudok tenni, ha a nővérem nem hajlandó elvinni a cuccait a lakásomból? Hosszú évekig nálam lakott, de most elköltözött a barátjához és már nem hajlandó fizetni a rezsi felét sem, de a cuccait se hajlandó elszállítani.
Semmi ilyenre nincs szükség.
Évente 2 alkalommal - tavasszal és ősszel - lomtalanítást tart az önkormányzat, ahol minden kirakott holmit ingyen elszállítanak. Egyszerűen utána nézel, hogy mikor lesz nálatok lomtalanítás, szólsz a nővérednek, hogy ha addig nem viszi el a holmiját akkor te kirakod az utcára és nem talál meg már belőle később semmit.
De ugyanígy ha kiteszed a közösségi médiába milyen cuccokról van szó és aki eljön érte és elviszi az megkapja ingyen, pár nap alatt kiürítik a lakásodat úgy, hogy semmit se kell tenned.
Azt azért nem árt észben tartanod, hogy ha ezt megléped a nővéreddel és feltehetőleg a szüleiddel meg a teljes rokonságoddal végletesen tönkreteszed a kapcsolatodat egész életedre. Nem vagyok biztos abban, hogy megéri.
Köszönöm a válaszod.
Itt csak évente egyszer szokott lomtalanítás lenni, márciusban, ami még elég messze van, de lehet, hogy kivárom, ha addig nem rendeződik a helyzet.
A 2. pont kicsit necces, mert hát az ő tulajdonáról van szó, de ha jobb megoldás nem lesz, akkor ezt is megfontolom.
Anyukámmal már beszéltem erről, ő egyetért abban, hogy vagy minden cuccát el kell vinnie, vagy továbbra is fizetnie kell a rezsi felét, elvégre én se ingyen lakok itt, hiába az én tulajdonom a lakás. Rezsit nekem is fizetnem kell, mert ha kikapcsolják a gázt, villanyt stb. akkor gyakorlatilag lakhatatlanná válik a lakás, sőt később el is árverezhetik a tartozás fejében. Akkor neki miért lenne ingyen? A többi rokonom is, akivel beszéltem erről, ezen az állásponton van, szóval nem hiszem, hogy tönkremenne a kapcsolatom velük. A nővéremmel sajnos valószínűleg igen. A mostani lakhatási válságban szerintem jobban meg kéne becsülnie ezt a helyzetét, hogy nálam is és a barátjánál is ingyen lakhat, nálam csupán a rezsi feléért.
Miért, ha elviszi a cuccait, akkor kevesebb lesz a rezsi?
Pakold be egy kombi taxiba és küldd át neki.
Nem lesz kevesebb, de az, nem megy, hogy ingyen lomtárnak használja a lakásomat.
Aligha férne be minden egy kombi taxiba, rengeteg cuccról van szó.
Mielőtt kihajítod vagy elpasszolod a cuccokat, írj neki egy tértivevényes levelet, hogy X időpontig szállítsa el azokat a cuccait, amikre még igényt tart, mert a maradékot, mint felesleges lomot, ki fogod hajítani.
Ha nem tudod bizonyítani, hogy szóltál neki, akkor csak az marad, hogy felelősséggel tartozol a nálad hagyott dolgokért, és ki kell fizetned. Nyilván ezt mérsékli, hogy minek az ott létét tudja bizonyítani (mondjuk, tanúkkal, akik jártak hozzá), de ez már részletkérdés.
8. válaszolónak, ez nem jó ötlet, mert ezért engem büntetnek meg. Elég szigorú házirendje van a háznak, amiben lakok.
9. Már Facebook üzenetben számtalan írásos figyelmeztetést kapott, szóval már most is van írásos bizonyítékom erre. Persze jó ötlet lehet a tértivevényes levél, ez mégiscsak hivatalosabb forma mint a Facebook üzenet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!