Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit csinálnatok ha osszedolne...

Mit csinálnatok ha osszedolne arvizben a hazatok?

Figyelt kérdés

szept. 18. 19:07
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Először sírnék, aztán felhívnám a biztosítót.
szept. 18. 19:28
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog, mert nem ártéren van a házam. Kérdés, mit csináltam azért, hogy ne dőljön össze a házam árvízben, a válaszom meg arra az, hogy nem ártérben vettem házat. Ha esetlegesen olyan helyen lenne házam, ami ugyan nem ártér (azaz árvíz ellen gáttal védett terület), akkor a biztosítóhoz fordulnék, amit nyilvánvalóan előzetesen erre felkészülve e szempont szerint választanék meg, és az ingóságra is kötnék biztosítást, lehetőleg akkorát, hogy bőven fedezze az ingóságom értékét. Ez utóbbival egyébként is így vagyok mind a ház, mind a tanya ingóság és ingatlan többre van biztosítva, mint amennyi annak az értéke.
szept. 18. 19:31
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Előszőr a biztosítót hívnám, utána meg a kivitelezőt, hogy kell még egy ház. Különösebben nem izgatna bár kellemetlen lenne. Viszont az első házban elkövetett hibák tapasztalatól ki lennének javítva :)
szept. 18. 19:32
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem vennék ilyen helyen házat, ha mégis, akkor az első apróbb probléma utána tennék ellene, pl rendes magasabb vízzáró kerítéssel.
szept. 18. 19:54
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Beköltöznék a lakókocsimba.
szept. 18. 20:40
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

meglepődnék.

Ha a Duna elérne hozzánk, addigra jó sok ház lenne víz alatt.

A Velencei-tó mellett élünk. Attól pedig nem félek, hogy kiönt a tó.

szept. 19. 10:50
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Felébrednék, mert nincs is házunk.
szept. 19. 22:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha épp otthon voltam, akkor már semmit
szept. 19. 22:51
 9/11 anonim ***** válasza:
100%
Meglepődnék, hogy miből sikerült házat vennem.
szept. 20. 04:10
 10/11 anonim ***** válasza:

A település magaspontjára építkeztem, szándékosan csak ilyen telkeket kerestem. Jó választás volt, tőlem csak lefelé folyik a víz. Ha nekem eléri a kocsibehajtó magasságát, akkor a falu alacsonyabb részen lévő házak ereszcsatornája már ki sem kilátszik, és ezen a részen van a patak is. Ezért talajvíz, belvíz, árvíz mentes helyen lakom.

Sokszor még egy egyenesnek látszó utca is megtévesztő lehet. Ezért érdemes tengerszint feletti magasságot mérni, és akkor úgy sem jár senki, hogy a utca két vége felől egy ház előtt gyűlik össze a víz vagy az udvarában. Eleinte új építésű utcákat néztem, de nem volt árban megfelelő telek olyan helyen ami nem "gödörbe" volt, majd véletlenül szembejött velem egy tökéletes lehetőség :))

szept. 22. 08:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!