Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyi pénzből lehet kijönni...

Mennyi pénzből lehet kijönni egy 3 tagú családnak?

Figyelt kérdés

Ne számoljatok bele megtakarításra szánt összeget meg szórakozást mert az nagyon széles skálán tud mozogni.

Alberlet nincs és lakáshitel sincs, leglábbis ezt se írjátok mert nagyon függ attól hogy hol éltek, százezres is lehet a különbség.

Ami viszont van az rezsi, kaja, 2 használt autó, azokra biztosítás, benzin költség minimális mert keveset autózunk, heti 1x rendelünk kaját, szórakozni nem járunk. Mindent összevetve nekünk átszámítva 660 ezer forint elég 1 hónapra úgy, hogy külföldön élünk és itt minden drágább. A kaja, a szolgáltatások, biztosítás, internet, telefon, ezek mind drágábbak. A lakhatás is drágább de ezt direkt nem írtam bele.

Hozzánk hasonló családok Magyarországon mennyi pénzből gazdálkodnak?

Tavaly voltam legutoljára otthon és úgy saccolom a látottak alapján hogy 450ből ki lehet jönni, mivel a boltokban alacsonyabb árakkal találkoztam, talán a műszaki cikkek kivételek meg a ruházat mert az nagyjából ugyan annyiba kerül.

Amit a szüleim és a barátaim mondtak hogy mennyit fizetnek rezsire, biztosításra az mind alacsonyabb mint amit mi fizetünk itt kint.

aug. 30. 03:40
 1/9 anonim ***** válasza:
Ez attól is függ mennyire spórolsz nálunk simán elmegy 500 ezer igaz négyen vagyunk.
aug. 30. 08:16
 2/9 anonim ***** válasza:

Nálunk így van idei átlagban, megyeszékhely, kertes ház, konyhakerttel

havi átlag:

rezsi összesen: 76 ezer/hó

gáz (fűtés) 26 ezer

víz (locsolásra fúrott kút) 7000 ft

villany: 18 ezer

szemétdíj: 4335 ft/negyedév

telekommunikáció (4 telefon, net, tv): 19 ezer

házbiztosítás: 50 ezer/év

kaja: nagy átlagban havi 220 ezer, ebből a kajarendelés havi 40 ezer átlagban

tisztálkodás, wc papír, mosás, ilyesmi: havi 30 ezer

14 éves gyerek költségei: havi 90 ezer

nekünk még vannak házi kedvenceink kutya, macska havi 27 ezer

egy autó van, férjem cégessel jár, nagy átlagban 20 ezer/hó (biztosítás, szerviz, műszaki, stb), plusz 30 ezer tankolás

Ez így kb. 500 ezer/hó.

Ezen felül van a sport, ruházkodás, szórakozás, hobbik, kert, garázs.

aug. 30. 14:22
 3/9 A kérdező kommentje:
14 éves gyerek költsègeit leírnád lebontva? Ebben benne van a zsebpénz? Van valami drága szakkör vagy hobbi?
aug. 31. 01:24
 4/9 anonim ***** válasza:

2 éves gyerekkel és nagyétkű férjjel nekünk olyan 500 ezer forint nagyon kényelmesen elég mindenre, úgy, hogy mondjuk ebben két autó egy-egy tank benzine is benne van. Ebbe belefér az is, hogy olykor programozunk, éttermezünk, stb. A rezsink iszonyat alacsony. Belefér egy-egy oltás, vagy magánorvosi ellátás is.

(Ugye ebbe nem számoltam hitelt, nyaralást, megtakarítási formákat, az plusz.)

aug. 31. 09:41
 5/9 anonim ***** válasza:

#2 vagyok.

A 14 éves gyerekem költségei, teljesen matematikai átlag, mert nagy a szórás a hónapok között:

iskolai étkezést féláron kapja, nyilván csak iskolai hónapokban van havi 9 ezer

az iskoláztatás (tanszerek, osztálypénz, stb), táborozás: havi 35 ezer. Pl. most nyáron 4 napközis táborba volt (nincsenek nagyszülők) 240 ezer forintba került.

ruházkodás (nincs semmilyen márkaigénye még) havi 11 ezer, azaz egy évben 240 ezer forint, sajnos nem kapunk senkitől ingyen semmit, és a harmada a ruháknak turis.

Egészségügyi költség: havi 23 ezer járunk pszichológushoz, valamint van egy betegsége, plusz speciális táplálékkiegészítőt kell kapnia

Játék, xbox, zsebpénz, kézműves szakkör: 15 ezer/hó

Most ahogy nézem, több lesz szeptembertől, mert ez az idei átlag, és a táplálékkiegészítőt egy évre veszem, és tavaly év végén vettem utoljára (140 ezer egy évre)

Valamint alsóban végig jártunk fejlesztésekre meg egyéb korrepetálásra, mert SNI-s. Az egy vagyon volt, 7-8 ezer/alkalom volt ezekből, az akkoriban havi 50 ezer volt.

Én az éves költségeket tudom mérvadónak tekinteni, hiszen minden hónap más, sőt, nálunk a bevétel sem mindig egyforma.

Innen nézve 2023-ban 1.160.000 ft lett a gyerekre költve. Iden eddig 700 ezer. Reményeim szerint kb ugyanannyi lesz, mint tavaly.

És ami kimaradt a fentiből, mert írtad, hogy a megtakarítást ne vegyük bele, a gyereknek van a baba kötvény havi 20 ezer, plusz öngondoskodási megtakarítás havi 16 ezer.

aug. 31. 10:20
 6/9 A kérdező kommentje:
Taborba azért jár nyáron mert nincs nagyszülő? Nem kötözködésből írom de amikor én voltam 14 akkor simán elvoltam otthon egyedül amig a szüleim dolgoztak. Sőt a velem egyidősek bulikba jártak késő este, néha napján én is mentem.
aug. 31. 13:35
 7/9 anonim ***** válasza:

Az én gyerekem más, mint az átlag. Még nem tud közlekedni önállóan. Tavaly nem ment egyetlen táborba se, viszont így csak kütyüzött egész nap sajnos, ha egyedül volt otthon. Én ezt nem szerettem volna, ezért ment tematikus táborokba: kézműves, rajz, lovas, hogy valami történjen is vele

Azt hittem, van gyereked, de úgy tűnik nincs.

aug. 31. 13:52
 8/9 A kérdező kommentje:
Van gyerekem de sokkal kisebb.
aug. 31. 18:57
 9/9 anonim ***** válasza:

Autó nélkül párommal és anyummal 300-E. De k.b. 130-E kiadással én segítek be nekik TV-vel és főzéssel, így jön ki. Anyum költi a legkevesebbet, mert neki például nincs semmilyen szolgáltatása és a TV fizetését átvettük párommal. A rezsink nagyon alacsony, 75-E alatt összesen.

35/F

szept. 2. 21:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!