Kevés pénzből családnak karácsonyi ajándék?
Szia!
Kb. Mennyi lenne az az összeg, amit ajándékokra tudnál szánni?
Mennyi a keret?
ha nagyon nincs, akkor pl alsós kistesónak sk játék. A zoknifigurák hihetetlenül cukik és kézzel is nagyon profin meg lehet csinálni (főként mondjuk zsenília zokniból). De lehetne mindenkinek személyre szabott bögre, müzlis tál stb. Pepcoban olcsó a sima fehér alapanyag, hozzá csak egy kerámiafilc kell, kicsinek rá neve vagy kedvenc mesehős, barátnak kedvenc könyvből bármi (idézet, figura), szülőknek 1-1 kedves mondat.
De a mézeskalács is tuti jó ötlet.
Nekem az volt a tapasztalatom, amikor saját készítésű dolgokkal készültem, hogy az alapanyagok mindig sokba kerültek és nem jöttem ki gazdaságosan, mert egy csomó mindig megmaradt, mert épp annyi mennyiséget semmiből sem tudtam venni, amennyire pont szükség lett volna, mindenből többet kellett. A legszélsőségesebb példám, amikor lemásoltam egy bolti társasjátékot (merthogy az drága:), és dolgoztam vele egy hetet, végül kb. ugyanannyira jött ki, csak nem volt olyan szép. :) De pl. amikor szódabikarbóna díszeket akartam készíteni, ami tényleg nagyon olcsó, ha azt nézzük, hogy mennyibe kerül a keményítő meg a szódabikarbóna, akkor persze annyira kis kiszerelésben nem lehetett kapni, így végül is nem volt annyira olcsó se és maradt egy csomó keményítőm. De persze felpontoztam a válaszokat, lehet, hogy csak én vagyok béna.
Nekem csak pár olyan dolog volt eddig, ami olcsón jött ki, pl. a Hobby Line porcelánfesték: 2 színt vettem belőle és mintákat festettem egyszerű fehér bögrékre, sütőben kiégettem és nagyon szép lett és nagyon tartós is. Pl. egyre vonalban pöttyöket festettem, egy másikra egy várost, meg arra nevet is.
Illetve vettem egyszer különböző meghűlésre való teafüveket bioboltban, s azokat rétegezve beletettem befőttesüvegbe, pl. bodza, csalán, hárs (ez drágább sajnos), ökörfarkkóró, lándzsás útifű, kamilla pl. Úgy rendeztem a színeket, hogy jól elkülönüljenek a világos/sötét sávok. Jól lenyomkodtam, lezártam, bekötöttem a tetejét egy anyagdarabbal, ahogy a lekvároknak szokták és csináltam hozzá egy kis kártyát az összetevőkről. Érdemes lezárás előtt egy kicsit megmelengetni mikróban, ha esetleg lennének benne élősködők, akkor azok purcanjanak ki gyorsan. Ennél az a jó, hogy 4-5 zacskó teafűvel már megtölthető több befőttesüveg is. Legalább 3 dl-s üveget ajánlok, abban már elég látványos. Esetleg személyre is szabható, hogy ha valaki pl. idegesebb típus, akkor mehet bele citromfű vagy menta, szívproblémáknál galagonya stb. Ha máshogy vannak rendezve a csíkok és másmilyen a fedőanyag meg a cédula, máris egyedi. :) Ugyan nem mindenki szereti a gyógyteákat, de ez dekorációnak is látványos. Meg kézügyesség sem kell hozzá.
Illetve van még egy "olcsóbb" ötletem, a "közös" ajándék. Van egy szuper társasjáték, 8 éves kortól játszható, szóval valószínűleg az alsós tesód is már benne van, mi imádjuk a családdal játszani. Hanabi a neve, együttműködős játék, szóval nem szemétkedni kell meg versenyezni egymással, hanem ügyesen közösen segíteni egymást és nagyon izgalmas az elejétől a végéig. Egy kis fémdobozban van a játék, magatokkal is lehet vinni, sőt, ketten is játszható, ami kevés játékról mondható el. Életem legjobb partiját pont ketten játszottuk egy állomáson, amikor kiderült, hogy a vonat késik egy órát. :) 3000 Ft alatt van, s megvan ebből a családi ajándék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!