Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Saját vállalkozás » Szerintetek ebből a pénzből...

Szerintetek ebből a pénzből mennyi juthat a családnak?

Figyelt kérdés

Egy Budapesttől kb 40 percnyire lévő faluban élek. Normál körülmények uralkodnak itt..

Néhány kisebb vállalat van itt az egyik kicsit nagyobb,mint gondoltam. Szeszesital gyártással foglalkoznak.

A cég 1990-ben alakult.. Eleinte űzték a kis polgári szakmájukat,majd önerőlből és hitelből 2 másik valakivel megalapították a céget. Amatőr mondján inditottak,amire ma azt mondanák,ebből nem lesz semmi,majd kivásárolták a máxik 2-t és így lett teljesen családi cég..

A cég azóta is megy,jobban mint gondolná az ember.. A fickó 2011-ben meghalt így a nő a gyerekeivel és családjával maradt.. Talán idén adták el a házukat 90 millióért volt hirdetve,nem gondoltam volna h annyiba kerül..a nő kb 10 évig egy volvo xc90-et hadznált,eladta a házat,mert nagy volt neki egyedül,a volvot is és jelenleg egy merci cla vagy c osztályt vett.. A nő vezette 5 éven át a céget vagy nem tudom meddig aztán a fia vette át a nő meg elköltözött az ország másik felébe..

Az alábbi adatok tudtán úgy gondolom,hogy szerényebben élnek.

35 millió van mint vehegyzett tőke.

2015-ben netto 7 milliárdos árbevétel.. És csak 60 fővel dolgoznak.

Cégjegyzéste jogosultak között 5 ember van abból 1-et ismerek,nem élnek nagy lábon.. Bár még is a maldív szigeten jártak a kölkök.. De ha rájuk nézünk akkor nem azok a fajták akikbol kinéznék a maldiv szigeteki utat..

Nyilván a 7 milliárd nagy része a termelésbe megy,de konkrétan az ügyvezető és családjának tisztán mennyi juthat ebbol?

2016. dec. 30. 20:54
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

NAV-os tetszik lenni? :D

Most úgy mégis, mi honnan a búbánatból tudnánk, mennyi marad nekik...

Egy dolgot el tudok mondani: ha csak minimálbért számolunk (szakképzett) 60 emberre, az havi 9.600.000 ft (60x ~160 ezer ft(garantált bérminimum 129 ezer + munkáltatói járulék)). És ez csak a bér. És nyilván nem mindenkinek ugyanannyi a fizetése + telephely bérlés, működtetés, alapanyag felvásárlás, gépek karbantartása, stb. Honnan a jó csudából tudnánk erre választ adni?

Irigyeknek meg annyit: én is voltam már Spanyolországban 1 ft-os repülőjeggyel - bármilyen hihetetlen... Kinti ismerős meg szerzett olcsóbban szállást.

És igen, engem is irigyeltek, meg "ekéztek" emiatt - pedig egyáltalán nem vetett fel a pénz :-)

2016. dec. 30. 21:06
 2/10 anonim ***** válasza:
80%

annyi amiből futja a 90 milliós házra meg a mercire.

Kit érdekel amúgy?

2016. dec. 30. 21:18
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

Mondjuk ennyi erővel azt is megnézhetted volna, mennyi osztalékot fizetnek a tulajoknak :)

Én is ügyvezető vagyok, de pl osztalékom nincs, mert nem vagyok tulajdonos a cégben...

2016. dec. 30. 21:55
 4/10 anonim ***** válasza:
60%

"...idén adták el a házukat...

- nagyon jól tették

"... 90 millióért volt hirdetve,nem gondoltam volna h annyiba kerül"

- mert nem is került eddig annyiba - mivel most szöktek fel az ingatlan árak. Nagyon jó üzleti érzékkel adták el... Ráadásul nem biztos, hogy abból nem kellett beletenni a cégbe - mivel esetleg az már nem termel annyi pénzt, hanem viszi...

2016. dec. 30. 22:07
 5/10 A kérdező kommentje:

Azért nem mondtam volna,hogy 90 millió,mert itt a legjobb házak is csak 45-50 millió.. max 1 van még kb 60 millió ami amolyan luxus ház..annak valami húsboltja van.. Mondjuk ezeknek van panorámája és abban az utcában ez a 2 ami luxus a többi 20 milliós ertékű házak,bár ezek újabb építésűek meg nagyok.

A falu végén van a " Rozsadomb" bár ott is csak új építésű házak vannak kb 100-120m2 na ezek a kb 35-50 milliósak kb..

Nem tudom,hogy a 90-ből mennyi ment a cégbe,szerintem az alkohol nem hozhat rossz pénzt és itt nem a drága piákról van szó hanem mondjuk egy likőrről,ami ha kb 600Ft.. Vagy nem tudom mennyibe kerül,meg ilyesmiket adnak el.

A legnagyobb az egészben,hogy amig az a ház ilyen drága,de ha 90-et nem is ér az öreglány szüleinek a háza ha 15 milliót ér azt jól van. Jól mutatnak ott a prémium autók,amikor mennek a mamához.

2016. dec. 30. 22:25
 6/10 anonim ***** válasza:
60%

Nehogy azt hidd, hogy ugyanolyan nagy buli az alkohol, mint régen... Bp belvárosában maszek kisközért, amely régen az alkoholistákból élt, igencsak becsődölt, el kellet adnia közértjét, mert sokan leszoktak a piáról, az ára miatt.

egy fél decis ital is már 130 ft körül van.

Több, sok 10 éve működő kocsma is bezárt itt, a belvárosban.

2016. dec. 30. 22:36
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Mi van spicli?

Jelenteni akarod a NAV-nak mi, te házmester?

Undorítóak az ilyen besúgók, már elnézést...

2016. dec. 30. 22:54
 8/10 anonim ***** válasza:
Megmondanád, hogy mi a cég neve, persze csak ha nem egy fantáziacégre vonatkozik a kérdésed, mert ez esetben nem tudunk választ adni a kérdésedre :)
2016. dec. 31. 08:10
 9/10 anonim ***** válasza:
majd ha bevezetik a nemzeti italboltot, akkor lehúzzák ők is a rolót!
2016. dec. 31. 09:05
 10/10 anonim ***** válasza:

"majd ha bevezetik a nemzeti italboltot, akkor lehúzzák ők is a rolót!"

Ez az elméleti nemzeti italbolt nyilván a nemzeti szeszfőzdéből szerzi majd a piát, nem a gyárakból. :D

2016. dec. 31. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!