Egyedülállóként mi az ideális lakásméret?
"Mire kell ennyi hely?"
1. Különválasztani a különböző helyiségeket. Külön hálószoba, külön dolgozószoba, vendégszoba, hobbiszoba, spajz, konyha, fürdőszoba.
2. Az sem baj, ha ezek a nem legminimálisabbak és elfér egy normális csap, egy rendes méretű ágy, elegendő szekrények.
3. A hobbiddal kapcsolatos dolgokkal jó pár szobát meg lehet tölteni.
Nekem Mindegy lenne hogy 35 vagy 55 nm legyen külön (!) hálószoba, és külön a nappali.
Jelenleg 60 nm ketten vagyunk benne, 1 háló, 1 nappali, külön fürdő WC, konyha 2 erkély.
Tökéletes.
Anyukamek 55 nm panelban laknak, 2 szoba, külön fürdő WC, konyha, folyosó, de annyira rossz az elrendezése hogy gyűlölöm. Főleg a konyhát.
Szóval sokban függ az elrendezéstől. De talán 35-40nm ami elég lehet Egy egyedülállónak.
10#
Pontosan ugyan azt csinálod egy 50 m2-es lakásba, mint egy sokkal nagyobba.
Az élet minőséged javul a plusz hely miatt.
pl1: elfér a szobában a 180x200as ágy, így két fő is nagyon kényelmesen tud aludni.
pl2: Ha csináltatod a szekrényeket mint én is, akkor minden mm ki van használva. Persze ez így önmagában nem magyarázat, de a szoba gardrób 3 méter széles 0,6 méter mély. Az előszoba gardrób 2,5 méter és 65 cm mély, mindegyig plafonig ér. Rengeteg mindent bele lehet pakolni, míg egy 50 m2-es 2 szobás lakásba lehet a fele sem férne el, vagy éppen beáldozod az alvásodat a tároló helyért cserébe, és esetleg csak 140 cm széles ágy fog elférni.
pl3: Lehet akkora konyhád amibe kényelmesen lehet sütni főzni kompromisszumok nélkül. Nem mindegy hogy van 3-4 méternyi szabad munkalapod, vagy a tipikus panelkonyhába a kis asztal. A kicsi konyha további hátránya, hogy kevés a pakoló hely, persze tudom kis konyhába is mindent meg lehet csinálni szüleimnek 1,5x2,5 méter volt a konyha alapterülete, anyum egy 40 fős ballagást is kifőzött benne egymaga.
pl4: nappaliba vehetsz akkora ülőgarnitúrát, amin az egész leendő család fetrengve tud tv-t nézni, vagy a haverokkal ugyan ez.
pl5: Kényelmesen elfér 6 személyes étkező asztal, mindezt úgy hogy a legbelül lévő úgy ki tud onnan sétálni, hogy nem zavarja meg a többieket.
6# voltam.
33ban laktam. Nekem kicsi volt mert a lelvárok és befottes uvegek még a ruhászsekrenyt is teleteték. Helyigényes hobbi...
Baratnom most 25ben lakik, neki tokeletes.
Most 67nm-ben lakom egyedul. Ezen azert erzem h nsgy de nem banom pl a nagy furdot sarokkaddal. A szuper konyhat ahol kb 6 tepsinyi hely van a pulton, hogy vegig van szekrenyezve az eloszoba es hogy van kulon szoba meg nappali. A nappaliban kb csak hetvegente vagyok vagy ha vendeg jon. Meg ott van egy galeria es tornazni annak a letrajaba akasztom a szalagot. De amugy a kisszobaban alszom.
Amit meg lehet csinalni most es nem lehetett az elozoben az pl az hogy akar 6 vendeget is tudok kenyelmesen hivni tarsasozni, filmezni. Kenyelmetlenebbuleg 15en is voltunk mar.
Csomo ures szekrenyem es tarolohelyem van de nekem az nem baj.
Elférnek a bedottjeim es lekvarjaim amik korabban az agy alatt voltak dobozokban, most a kulon sufniban.
Elfer kenyelmesen plusz egy fagyaszto ami jol jon nagyon mert mindig 4 fore fozok es 2t fagyasztok hlgy hatekonyabb legyen.
Az elozo lakasban tornazni se tudtam csak ha arrebb toltam arra az idore a butorokat.
Viszont valszeg eleg lenne 50 nm is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!