Mit csináljak, hogy elviselhető legyen a nyár nálam? Különösen éjjel a kukásautó miatt. Mikor zárjam/nyissam az ablakokat?
Nyugati fekvésű első emeleti lakás.
Nincs se redőny, se klíma (nem is lesz, nincs rá pénzem)
A kukásautók (3 kukásutó is jön, mert majdnem annyi lakás van itt, annyi szemetes van) reggel 4-kor jönnek. Az ablakom alatt.
Délutánra/estére annyira felmelegszik a lakás, 31-32 fokra.
Tegnap este gondoltam éjszakára nyitva hagyom az ablakokat, hogy lehűljön a lakás, de amire keltem 4-kor, azt a legnagyobb ellenségemnek se kívánom..
Mikor célszerű becsukni/kinyitni az ablakokat hogy a legjobban optimalizáljam a hőmérsékletet, és mégse kelljek a kukásautókra?
"Mikor célszerű becsukni/kinyitni az ablakokat hogy a legjobban optimalizáljam a hőmérsékletet, és mégse kelljek a kukásautókra?"
Nem mindegy, hogy az optimalizálás miatt kelsz fel, vagy a kukásautóra?
[Ha van kinti hőmérőd, akkor nyiss este ablakot, amikor 2 fokkal hűvösebb van kint, mint bent. Reggel meg akkor zárd be, amikor megegyezik a benti és a kinti levegő-hőmérséklet.]
Azt nem lehet, nem lehet kitenni a homlokzatra.
Mobilklímám volt, de nagyon nem voltam megelégedve vele, eladtam néhány éve.
"Azt nem lehet, nem lehet kitenni a homlokzatra."
Add el a lakásodat és vegyél olyat amire lehet rakni.
Plusz amit 15.nek írtam
Arra több lehetőséget írtak, hogy a lakást hogy szellőztesd ki, mit tegyél az ablakkal. Válaszd ki, ami megoldható.
Én azt írom le, mit csináltam a forró lakásban, hogy kibírjam az éjszakát és pihenjek is: este zuhany helyett langyos vízben fürödtem, és engedtem hozzá lassan a hideg vizet. A kádban elpihiztem (tkp.hűtőfürdő volt!), amíg nagyon nem fáztam, aztán lefeküdtem. Egy lepedővel takaróztam, pamut hálóing volt rajtam. Mire felmelegedtem volna, már elaludtam. Az ágy mellé tettem egy spriccelőt, és ha éjszaka felébredtem -nagyritkán- arra, hogy melegem van, bespricceltem vízzel a rajtam levő lepedőt (a nedves ruha párolgása hőt von el) és aludtam tovább.
5-ös: azért jönnek a kukások ilyen korán, mert nekik is hőség van. Mára már szinte mindenütt a szolgáltató érdeke az első, nem a szolgáltatást igénybe vevőké. Nehogy már szenvedjen a kukás a melegtől! Inkább ébredjen fel sok ember.
Nálunk hat óra előtt elkezdtek füvet nyírni a közterületen, jó hangos fűnyíróval. Nekem mindegy, mert korán kelek, de vannak olyanok is, akik ilyenkor tudnának aludni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!