Mit csináljak, hogy elviselhető legyen a nyár nálam? Különösen éjjel a kukásautó miatt. Mikor zárjam/nyissam az ablakokat?
Nyugati fekvésű első emeleti lakás.
Nincs se redőny, se klíma (nem is lesz, nincs rá pénzem)
A kukásautók (3 kukásutó is jön, mert majdnem annyi lakás van itt, annyi szemetes van) reggel 4-kor jönnek. Az ablakom alatt.
Délutánra/estére annyira felmelegszik a lakás, 31-32 fokra.
Tegnap este gondoltam éjszakára nyitva hagyom az ablakokat, hogy lehűljön a lakás, de amire keltem 4-kor, azt a legnagyobb ellenségemnek se kívánom..
Mikor célszerű becsukni/kinyitni az ablakokat hogy a legjobban optimalizáljam a hőmérsékletet, és mégse kelljek a kukásautókra?
Redőny helyett valami átmeneti kreatív megoldás, amivel teljesen el tudnád sötétíteni az ablakot?
Kánikulában éjszakára hűl csak le az idő valamelyest. Tehát vagy későn fekszel, hogy az ablakot becsukd, vagy korán kelsz, hogy a kukásautók előtt becsukjad, vagy nyitva hagyod és megpróbálod átaludni a kukásautókat.
"Kukásautó nem jön minden nap"
Nálunk átlag 2 naponta jön, heti 2-szer hulladék 1-2-szer szelektív hulladék ürítés van. A zaj egy dolog, de hajnal 4 körül kihúzzák a kukát, 6-7 között ürítik, majd ott rohad általában üresen egész délelőtt. Konkrétan az ilyen napok arról szólnak, hogy őrjítő büdös hulladékszag terjeng mindenhol.
Nem tudom nálam miért ürítik ennyire korán. De csak nyáron. Télen van, hogy 8 után jönnek!
Nyáron viszont 4-kor!
Sötétítőfüggöny van, de nem sokat használ.
Nálam is aktív a kukásautó probléma de még csukott ablakkal is, télen nyáron.
A) 70 százalékban felkelek és visszaalszom
B) kb 20 százalékban kinyitom az ablakot, ugyanugy felkelek es ugyanugy visszaalszom. Viszont csak a nappaliban nyitom ki a haloban nem es minden ajtot nyitva hagyok. Igy a zaj kisebb de azert megy a levego
C) kb 10 százalékban hozzáigazítom a napom a kukáshoz. Ilyenkor nyáron kulonosen. 7.30kor szoktam kelni de nalam a kukas 5.30 legkesobb. Ilyenkor pl felkelek a kukasra, tezyek veszek, tornázok, osszwkeszulok es ugy megyek dolgozni.
Amugy sose! nyisd ki ugy az ablakot hogy kint melegebb van. És ez lehet higy azt fogja jelenteni h valamikor fent maradsz 1ig hogy vegre kinyisd. Nappal soha ne nyisd ki.
Es valami sotstitofuggony fele minimum kene ha mar reodny nincs. Sokat szamit a szigetelesben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!