Mit csináljak, hogy elviselhetőbb legyen?
2 óra?:) ezt te sem gondoltad komolyan..
Mennék, de akkor az van hogy sose vagyok otthon, nem segítek meg ilyenek
Én is a könyvtárat javaslom. A jobbak 7-8-ig nyitva vannak, addig beülsz és tanulsz ott (én elhiszem, hogy nem elég 2 óra, nekem sem volt elég, és a tesómnak sem. és nem buták, hanem szorgalmasak vagyunk, aminek meg is lett/van az eredménye, úgyhogy hajrá!), utána hazamész. Addigra meg már talán ők is lefekszenek.
Ha a szüleid tényleg ezzel jönnének elő, hogy nem vagy otthon, akkor mondd meg, hogy könyvtárban vagy és tanulsz, hogy később a másik 3 gyerek mellett ne kelljen nekik tandíjat fizetni. (Ezt így nem biztos, hogy meg mered mondani, de legalább utalhatnál rá. Bár, ha azt megmondtad, hogy 4 gyerek sok, akkor lehet ezt is bevállalod :D ) Plusz, más szülő örülne, ha a gyereke ennyit (feleennyit) tanulna.
Nem akarlak elkeseríteni, de ezt a 2 évet még ki kell bírni, ráadásul érettségi idején, 9, 4 és 2 évesek lesznek, ami nem fog sokat javítani helyzeten.
Úgyhogy csak annyit tudok mondani, hogy könyvtár (ha kész vagy a tanulással, akár előbb hazamehetsz, mint a zárás, vagy olvasgathatsz bent is), és türelem.
Hajrá :)
Hú, hát sajnállak, gondolom, megszületett a kicsi és ezzel te átkerültél a "felnőtt kategóriába" a szüleid szemében.
Nem lehetne megkérni őket, hogy állítsatok fel egy menetrendet, amihez nem csak nekik, de a testvéreidnek is tartania kell magukat?
Pl. hétköznap este fél nyolcig a te időd van. Eddig tanulsz, pihensz, nem zavarnak. Akkortól besegítesz a gyerekekben, amit szeretnél. Hétvégénél szintén kialakíthatnátok egy közös, illetve egy saját időt.
Szüleidnek sem lehet egyszerű, ahogy nekik, neked is egy kicsit empatikusabbá kéne válnod ebben a helyzetben, viszont ezt is meg kell beszélnetek, mert valószínűleg semelyikőtök nem látja át a másik életét és abban lévő nehézségeket és prioritásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!