Mit csináljak ha kiszárad a kontaktlencse a szememben? Valami tipp hogy ameddig haza érek elviselhetőbb legyen? Általában 8 órát szokott bent lenni.
Sokat ülsz számítógép előtt?
Amiatt is lehetnek problémák, hogy nem pislogsz eleget közben.
Pislogj!
Számítógép előtt nekem is szokott. Ha anélkül is jellemző, akkor szerintem vagy túl kevés a könnyed lencsehasználathoz, vagy más anyagút kéne használnod. Esetleg a folyadékot váltogasd, kérdezd meg az optikában, hogy az adott típusú lencséhez milyet ajánlanak. Persze nem garancia, hogy neked is beválik, de általában igen.
A műkönnyet nem ajánlanám mindennapos használatra, mert a szervezet hajlamos megszokni. Meg mert a legtöbb ember nem használja el egy hónap alatt, utána sóher kidobni és tovább használja. :D
A 8 óra nagyon kevésnek tűnik nekem. Milyen lencsét használsz? Ha nem szilikon-hidrogél anyagút, akkor mindenképp válts olyanra, sokkal jobban beválnak ilyen esetben.
Illetve ami még eszembe jutott, hogyha most kezdted el használni, akkor még nem szokta meg a szervezeted. Nekem is kellett 1,5-2 hónap. :)
Ja és a legevidensebb: nem iszol eleget. Főleg ebben a melegben. Ha lencsézel, minimum a napi 2-3 liter víz, ebben a nyári melegben pedig még több.
És a légkondi is produkálhat hasonló tüneteket. :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!