Hogyan spóroljak?
Egyedül maradtam az elsős kisfiammal. Egy kis faluban lakunk, nettó 260 ezret keresek + családi pótlék, gyerektartàst meg majd kapok egyszer gondolom. Rezsi kb 50 ezer havonta (digi, kuka, víz, villany, gáz). A jó, hogy saját házban lakunk, örököltem a nagyszüleimtől, így ezért semmit nem kell fizetni, már a nevemen van a ház. A fiam háromszori étkezése kb
15 ezer havonta. Szóval a rezsi meg a fiam étkezése ami fix minden hónapban kb 60-65 ezer együtt. Autóm nincs, sem jogsim. Itt dolgozok helyben tudom, hogy keveset keresek, de falun még annak is örülök, hogy lett egyáltalán valami. Fiam is ide jár suliba. Szerintetek így meg tudunk élni? Mivel lehet spórolni? Kb. 60 ezer gyerektartàst kéne kapnom, mert annyi a volt élettársam fizetésének 20%-a, de úgyse fog fizetni míg bíróság meg nem ítéli.
Azt a kertet vessétek be.
Ilyen "szapora" zöldségekkel, ezek az év 3/4ében redukálják a költségeket.
A fűtésre még van időd, addingra lesz gyerektartás. De én egy kályhát rakatnék be, mert azzal nagy szükség esetén hulladék fával, itt ott talált ágakkal is be tudsz fűteni, ha a szolgáltató lekapcsol mindent, akkor is.
Ideális esetben egy olyan kályhát, amin egy kakaót vagy levest is meg tudsz főzni.
Ha neadj Isten szükség úgy hozná.
23: Akkor rengeteg dolog meg tud otthon teremni.
Gyümölcsfa is gondolom, van, vagy ha nincs, lehet venni. Konyhakertet, melegházat tudsz csinálni.
Ezt cserélheted egyéb javakra, sőt el is adhatod.
Igaz, van vele munka.
Leírod, mik vannak a háztartásban, ami áramot, gázt fogyasztanak és mennyit fizetsz ki rájuk?
Lehet, hogy van, amit érdemes lecserélni.
Helyi adót kell fizetni?
"Elindítottam a gyerektartás ügyet, de lehet fél év mire kötelezik az apát rá, hogy fizessen."
Érdemes akkor az államtól igényelni addig, megelőlegezik.
Egyébként igényléskor az igénylés előtti 6 hónapra visszamenőleg is lehet igényelni, ha magától nem fizetett; ha nem úgy kérted, akkor még módosítsd, nem mindegy!:)
Különben az önkormányzatnál is kérdezd meg, milyen támogatások vannak!
Egy főre akkor csak 130 000 Ft kereset jut nálatok, nálunk 185 000 Ft-ig vesznek be kérelmeket.
Külön a helyi és külön a megyei önkormányzatnál is jogosultak lehettek támogatásokra. A gyerek az iskola révén is.
Digi tv: internet és 2 tv 10.000 Ft
Szemét: 3500 Ft 3 havonta
Villany kb 9000 Ft
Víz kb 5-6000 Ft
Gáz 15.000 átalány Ft
Én is úgy gondolom, hogy ennél már kevesebb rezsit nem tudok csinálni.
260 ezer + családi pótlék + az adókedvezményt mindig egy összegben kérem, így most nagyon jól jött az a 120 ezer Ft, pont múlthéten kaptam meg. Ezt félre is teszem mindenképp, meg szeretnék a fizuból is valamennyit minden hónapban, nem tudom mennyi fog sikerülni.
De ha mondjuk 50 elmegy a rezsire, iskolai étkezésre 15, 200 ezer csak elég kettőnknek kajára és egyebekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!