Hogyan spóroljak meg egy kis pénzt?
Nem mindegy mennyien vagytok, és mik az igényeitek.
Én egyedül élek, havi 50 ezer elég szokott lenni vásárlásra, de én alapból kevés húst eszek és imádom a főzelékeket, amik ugye olcsóak.
200 szerintem nem sok 2+1 főre, sőt inkább kevés, han ormálisan étkeztek.
Ürülj, hogy nincs semmi egészségügyi problémád, mert akkor a sokszorosa lenne. Nekem glutén és tejfehérje és tojás mentesen kell étkeznem, nekem egymagamra kerül ennyibe a havi vásárlásom. Pedig nagyon figyelek mit veszek meg, és amióta nem próbálom utánozzi alternatív módokon a megszokott ételeket, azóta ilyen "olcsón" megúszom egy hónapban.
Kaján ennél jobban nem nagyon tudsz jobban spórolni. Max nagyon szűkös étkezéssel de abból hosszútávon egészsegi baj lesz
Talán keress új ételeket és recepteket. Fagyott zöldségek, száraz hüvelyesek, vsirkemell helyett comb, máj, zúza. Ilyeneken lehet spórolni.
Itt nézd meg a 14es választ
https://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__1..
Kiadás csökkentéshez:
- saját veteményes? (írtad a falut, gondolom telkes ingatlan)
- tyúkok tartása (tojás), birka tartás (hús) saját vagy eladásra
Bevétel növeléséhez:
- nyúltartás esetleg? (Régen sokan nyulaztak, leszerződtek és jöttek begyűjteni. A nyúl csendes, tisztán tartva tiszta.)
- plusz munka vállalása a közelben (gyerekvigyázás, barkácsolás)
- plusz munka amit távmunkával lehet végezni (honlap készítés, optimalizálás, hírlevél, szakmai cikkek, blog szöveg írás)
- bedolgozói munka (valamit összeszerelni, amit odahoznak és készen elviszik)
- vendég szállás kialakítása és vendég fogadás (turizmus), és nekik vezetett túrák tartása a helyi érdekességekhez, vagy ilyen lehetőség kiajánlása
Mindezeket a konkrét helység és helyzeted ismerete nélkül, mit gyors lehetőségeket írtam, remélem hasznos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!