Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Megtehetem, hogy kiteszem a...

Megtehetem, hogy kiteszem a dolgait az utcára?

Figyelt kérdés
Vettem egy ingatlant, aminek a kert részét a korábbi tulajtól nem szerződéssel, csak szóbeli megállapodással bérelte egy közelben lakó ember. Ő már a vétel előtt és azóta is többször fel lett kérve, hogy a dolgait vigye el, amit többszöri ígéret ellenére sem vitt el. Útban vannak a dolgai, az a rész így számunkra jelenleg használhatatlan. Megtehetem -e, hogy kihordom az utcára a dolgait? Vagy mi az, amit javasoltok? Egy nagyon bunkó stílusú ember, így szépen nem lehet vele beszélni sajnos.
2023. okt. 12. 08:17
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
80%
Én megtenném. Írnék neki egy ajánlott levelet, hogy 2 hete van elvinni a cuccait. Ha nem teszi, kipakolom az utcára, ami olyan, azt kidobom. 2 hét múlva újra írnék neki, hogy ekkor és ekkor ez meg fog történni, ha igénye van a cuccaira, menjen érte, ennyi.
2023. okt. 12. 08:34
 2/15 anonim ***** válasza:
73%

Mekkora mennyiség dologról van szó?

Ha fölfér pl egy utánfutóra, okkor szépen fölpakolnám és átvinném neki hogy "hoztam a dolgait, hova rakhatom le?"

2023. okt. 12. 08:36
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Az utcára nem hordhatod ki, hiszen akkor meg feljelenthetnek szemetelésért, de teljesen jó amit az 1-es írt, hogy írsz neki egy levelet, és még korrekt is voltál, mert simán megtehetnéd, hogy kidobod a cuccait, és letagadod, hogy bármit is tudnál azok tulajdonjogáról, vagyis, hogy neked az eladó nem szólt kié, neked meg nincs rá szükséged, így kidobtad.
2023. okt. 12. 08:43
 4/15 anonim ***** válasza:
62%

Ami a telken volt a birtokbavétel pillanataban, az már a tiéd.

A tulajdonos köteles volt kiürítve átadni az ingatlant.

2023. okt. 12. 10:06
 5/15 anonim ***** válasza:
17%

#4 Lehet, de miért kéne kapásból egy haragost szereznie a frissen odaköltözőnek??

Én nem venném fel a szomszéd bunkó stílusát, a bunkó viselkedése ellenére igyekeznék emberséges módon megoldani, hogy ha már jóban valószínűleg nem leszünk, legalább egy semleges szomszédi viszony legyen. Ne az legyen később hogy lépten nyomon minden sz@rért feljelent hogy revansot vegyen amiért kib@asztam az utcára vagy pedig megtartottam a cuccait.

2023. okt. 12. 10:19
 6/15 anonim ***** válasza:
100%

Az ilyenekkel nem lehet szépen megoldani a problémát, ügyvédi felszólítás határidővel.

aztán ha nem viszi el teherautóra fel és be kell burítani az udvarába vagy a kapujába

2023. okt. 12. 10:57
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha a közelben lakik, letenném a kapuja elé.
2023. okt. 12. 11:30
 8/15 A kérdező kommentje:

Sok a holmi és nagyon nehezek. Utánfutóra nem férne minden és sok emberes a pakolás is.

Szépen nem lehet, próbáltuk, másfél hónapja hiába. Kifogások meg ígérgetés. Tervünk van arra a területre, fontos lenne pár héten belül felszabadítani, hogy ott megkezdődhessenek a munkálatok. 4-es válaszoló, nagyon jó ötletet adtál, erre hivatkozva ha kap egy levelet, akkor talán elviszi a dolgait. Ha nem, akkor bajban vagyok, mert dolgozhatok vele én, meg fizethetem az elszállítást. Az ügyvédi díj is minimum 20 ezer/óra.

Szóval ha nem szeretném, hogy rákényszerítsen arra, hogy költséget generáljak emiatt, akkor viszont a legjobb lenne lepakolni a háza elé, talán az a legolcsóbb.

2023. okt. 12. 11:50
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Gyűjts össze pár havert és vigyétek át, ha nincs messze. Gondolom olyan cuccok, amik feleslegesek neki, és amiket neki is pénzbe kerülne elvinni, azért halogatja.
2023. okt. 12. 13:12
 10/15 anonim ***** válasza:

Ha rád bizonyítja, hogy a dolgait kiraktad az utcára, akkor beperelhet. Mivel ő a tulajdonos engedélyével vitte oda a cuccait, ezért neked van bizonyos felelősséged. Tehát ne írj le semmit. Menj el hozzá, és szóban közöld, hogy mondjuk 1 hete van elhordani a cuccait, utána kirakod őket az utcára. Az a legjobb, ha tanú sincs.

Ha mégis keresi, akkor megmondod, hogy betörtek, és elvitték a cuccokat.

2023. okt. 12. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!