Megtehetem, hogy kiteszem a dolgait az utcára?
Mekkora mennyiség dologról van szó?
Ha fölfér pl egy utánfutóra, okkor szépen fölpakolnám és átvinném neki hogy "hoztam a dolgait, hova rakhatom le?"
Ami a telken volt a birtokbavétel pillanataban, az már a tiéd.
A tulajdonos köteles volt kiürítve átadni az ingatlant.
#4 Lehet, de miért kéne kapásból egy haragost szereznie a frissen odaköltözőnek??
Én nem venném fel a szomszéd bunkó stílusát, a bunkó viselkedése ellenére igyekeznék emberséges módon megoldani, hogy ha már jóban valószínűleg nem leszünk, legalább egy semleges szomszédi viszony legyen. Ne az legyen később hogy lépten nyomon minden sz@rért feljelent hogy revansot vegyen amiért kib@asztam az utcára vagy pedig megtartottam a cuccait.
Az ilyenekkel nem lehet szépen megoldani a problémát, ügyvédi felszólítás határidővel.
aztán ha nem viszi el teherautóra fel és be kell burítani az udvarába vagy a kapujába
Sok a holmi és nagyon nehezek. Utánfutóra nem férne minden és sok emberes a pakolás is.
Szépen nem lehet, próbáltuk, másfél hónapja hiába. Kifogások meg ígérgetés. Tervünk van arra a területre, fontos lenne pár héten belül felszabadítani, hogy ott megkezdődhessenek a munkálatok. 4-es válaszoló, nagyon jó ötletet adtál, erre hivatkozva ha kap egy levelet, akkor talán elviszi a dolgait. Ha nem, akkor bajban vagyok, mert dolgozhatok vele én, meg fizethetem az elszállítást. Az ügyvédi díj is minimum 20 ezer/óra.
Szóval ha nem szeretném, hogy rákényszerítsen arra, hogy költséget generáljak emiatt, akkor viszont a legjobb lenne lepakolni a háza elé, talán az a legolcsóbb.
Ha rád bizonyítja, hogy a dolgait kiraktad az utcára, akkor beperelhet. Mivel ő a tulajdonos engedélyével vitte oda a cuccait, ezért neked van bizonyos felelősséged. Tehát ne írj le semmit. Menj el hozzá, és szóban közöld, hogy mondjuk 1 hete van elhordani a cuccait, utána kirakod őket az utcára. Az a legjobb, ha tanú sincs.
Ha mégis keresi, akkor megmondod, hogy betörtek, és elvitték a cuccokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!