Kezdőoldal » Otthon » Építkezés » Házunk újrésze tégla régi...

Házunk újrésze tégla régi része vájog megtehetem hogy csak a tégláig szigetelek?

Figyelt kérdés
Házunkhoz hozzá lett építve, hátsó felére szeretnék 5cm eps 80at felrakni, legtöbben azt ajanlják hogy vagy ne is szigeteljük a vájogot vagy közetgyapotot használjuk. Sajnos a közetgyapot megfizethetetlen nekem, szóval vagy nem rakok vagy marad a nikecell. Vájog falunk 53 cm vastag szerintem nem kéne rá szigetelés és ha rakunk is nem győznénk szellöztetni. Az a kérdés merjem rárakni a nikecellt a vájogra? Esetleg megállhatok a téglafalnál és letudom valahogy értelmesen zárni úgy hogy nagy hőhidam se legyen (ezzel pénzt is sporolnék, illetve a penésztől sem kéne félni), persze így maradna egy 6-7cm ugrás a falba de hátulról ez egyáltalan nem zavaró.
2022. jan. 2. 10:15
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezeket a videokat nézzed végig. Többet ér minden szónál.

https://www.youtube.com/watch?v=HUKXdJRMhRI

2022. jan. 2. 11:39
 2/5 anonim ***** válasza:
89%

Vályogra van az open nevű nikecell. Pontosaban jobb párolgást biztosít a nedvességnek. Ezen felül próbálkozhatsz nádlemezzel, szalmabálával. De minden esetbe vályogtapasztással vagy mészhabarcs vakolattal kell fedned.

Van használaton kívüli kéményed?

Ha igen, akkor dréncsövezd a vályogfal tövét, és a cső egyik vége a kéménybe, másik a szabadba végződjön. Ez egy jól bevált mód a víz elpárologtatására.

Vannak működő megoldások, de ezek legtöbbször helyszíni felmérést igényelnek, nem mindegy a talajvíz szintje, és mennyisége.

2022. jan. 2. 12:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Vályogot is lehet szigetelni, csak természetes, légáteresztő anyaggal. Ha a mester nem ért hozzá, akkor azt a felét vályogossal kell megcsináltatni.
2022. jan. 3. 09:14
 4/5 A kérdező kommentje:

53 cm vájog falunk vann aminek hossza kb 11 méter, majd van egy 7 méteres téglafal amit a vájog után építettünk, a két falban van 7 cm különbség, így egy 5 cm-es szigetelést tudnék rakni a téglára és véül gletteléseel a vájogfalat és a téglafalat (leszigetelve) teljesen egyenesbe bírnám hozzni.

vájog szerintem jól szigetel ilyen vasatagon, így sok pént mg tudnék sporolni azzal hogy azt nem szigetelem.

Annyi a kérdés hogy ha a szigeteés magába a vájogfalba fut bele mekkora hőhíd lesz lesz-e egyáltalán?

2022. jan. 3. 17:25
 5/5 anonim ***** válasza:
A vályog nagyon rosszul szigetel, hiába ilyen vastag. Kb mint a kisméretű vagy B30 tégla. Csak keress rá a hőátbocsátási tényezőre. A hőszigetelők azért könnyűek, mert a levegő szigetelbennük. A vályog tömör nehéz.
2022. jan. 3. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!