Mit csináljak ha a szerelő festő lehúz kávéval cigivel kajával míg nálam van?
Tőlem lejmol cigit kávèt egész nap, kaját nem hoz magával és mivel én szeretnék enni igy nincs képem hogy ne kèrdezzem meg kér e.
Erre mondja igen es velem eszik.
Es ez ugy kezdődött hogy csak megkinaltam egyszer mikor reggel jött es kerdeztem mit kér, mondta sört és hoztam neki.
Tehát a munkán kivül nekem kell állni a napját?
Majd jön megint. Hozassak vele cigit kavét kaját magamnak?
*csopikban
Es amikor pl szóltam az egyik horribilisnek hogy ugyan màr jöjjön vissza mert lángol a konnektor, hát ő nem ér rá.
Vagy levertèk a csempét hogy mashiva köti be a wc lefolyót aztán rájött hogy oda nem lehet es otthagyott lyukkal a falban es tört levert csempével a horribilis szaki.
Azt is az ismim javítgatja.
Bakker neki ez nem is munkaszámba megy, pénzt se akar kérni.ill nem volt pofája kérni.
Csak én erőszakoskodtam ezen is.
Meg barátok vagy családtagok közt nem is szokás. Apának se fizetek ha megold vmit a csapon pl.hogy ne lógjon a csaptelep.
Azért barátkozik, mert azt hiszi haverok vagytok, vagy meg akar d...i. A 2 közül az egyik vagy mindkettő miatt nem akar pénzt kéni tőled.
Én, ha szólok a haveromnak segítsen valamiben és bele futunk valamelyik étkezési időbe, nálam teljesen alap hogy megkérdezem mit rendeljek neki, és ha már ingyen segít (te esetedben jelképes összegért), kávét és üdítőt is adok neki eddig amíg ott van. Ez oda-vissza működik. Cigit hozhatna magával...
Ha pedig egy vállalkozót hívok, akkor reggel megkérdezem kávét kérnek e és ennyi. Ha nagyon meleg van és látom kevés üdítőt hoztak magukkal megkérdezem kérne valamit inni. Bár ezt 10/9x vissza utasítják.
"Màr más alkalmakkal is ha összefutunk folyamatosan rám van szállva lejmolni. Kávéztatom cigiztetem."
De ezt miért csinálod? Miért nem mondasz neki nemet? Itt nem az a baj, hogy nem csiszolta a falat negfelelően, hanem hogy nem tudod meghúzni a határokat. Ne kérj tőle kávét meg ebédet, mert akkor még inkább egy laza Sziget fesztiválon érzi magát, ahol buli van és meghívogatjuk egymást. Mondd azt, hogy számodra kellemetlen, hogy így barátkozni akar, és ezért nincs több cigi, pia, kaja.
Szerintem beszéljétek meg, mennyivel tartozol az eddig elvégzett munkáért, aztán ha rendeztétek, küldd el és csináld egyedül tovább. Ezek szerint ilyen minőségben te is tudod csinálni.
Kérdező, a 29-esben nagyon pontosan megkérdeztem tőled pár dolgot. Nem voltál hajlandó egyikre sem válaszolni, csak tereltél újra.
Itt nem a másik emberrel van a gond, hanem veled. Fogalmad sincsen mit csinálsz.
Létezik egyáltalán ez a barát aki segít neked?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!