Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit csináljak ha a szerelő...

Mit csináljak ha a szerelő festő lehúz kávéval cigivel kajával míg nálam van?

Figyelt kérdés

Tőlem lejmol cigit kávèt egész nap, kaját nem hoz magával és mivel én szeretnék enni igy nincs képem hogy ne kèrdezzem meg kér e.

Erre mondja igen es velem eszik.

Es ez ugy kezdődött hogy csak megkinaltam egyszer mikor reggel jött es kerdeztem mit kér, mondta sört és hoztam neki.

Tehát a munkán kivül nekem kell állni a napját?

Majd jön megint. Hozassak vele cigit kavét kaját magamnak?

2023. szept. 17. 07:01
1 2 3 4 5
 1/48 anonim ***** válasza:
100%

Mond meg neki, hogy levonod a béréből 😅

Kávé, cigi +20% szervizdíj!

2023. szept. 17. 07:08
 2/48 anonim ***** válasza:
100%

A saját ellátásáról gondoskodjon, csak az elvègzett munkát fizeted.

Nem kell tőle kèrdezni semmit mit kèr. Ennyi.

Az ellátás az ő pènzèből megy.

2023. szept. 17. 07:37
 3/48 anonim ***** válasza:
100%

Én semmit nem szoktam adni. Ha akar valamit oldja meg magának.

Cigire és kávéra én azt szoktam mondani, hogy egyik sincs. Cigi valójában nincs (nem dohányzom) kávéból meg por kávém van a szekrény alján.

Max annyit ajánlanék fel, hogy ha akar valamit xy étteremből akkor megrendelem neki is (nyilván a saját kajáját fizesse ő).

2023. szept. 17. 08:09
 4/48 anonim ***** válasza:
100%

Bocs, de itt te vagy a hülye: miért kérdezed meg, akar-e veled enni - idegent minek hívsz meg kajára, meg hogy adsz neki cigit/kávét.

Nekem eszembe sem jutna ilyesmi.

2023. szept. 17. 08:31
 5/48 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehúz, hanem te vagy hülye.

Most komolyan: dolgozó embernek sört adni? Úgy kikerekedett volna a szemem, hogy megmutatom az ajtót.

2023. szept. 17. 08:37
 6/48 anonim ***** válasza:
100%
Én nem kínálok senkit semmivel. Ha dohányzik(a lakásban még véletlenül se)az eldobott csikket szedje fel.
2023. szept. 17. 09:09
 7/48 A kérdező kommentje:

Ismerős es egyutt csináljuk de amit en tudok csinálni az szinte semmi.

Ő ugy volt vele hogy ez egyúttal valami együttes idő töltés is tehát érezzük jól magunkat, engem boroztatni is akart meg zenét tesz be hallgatni(amit én utálok stílust dehát a munkások nem szeretnek valamiért csendben dolgozni)

2023. szept. 17. 09:21
 8/48 anonim ***** válasza:
100%
Jaa. Hát akkor valamit valamièr.
2023. szept. 17. 09:35
 9/48 A kérdező kommentje:

Mi az a valamit valaiert?

Nem arrol volt szó hogy en cigiztetem kávéztatom etetem.

Es fizetek is a munkáèrt.

2023. szept. 17. 09:37
 10/48 anonim ***** válasza:
67%

#9 Mennyit fizetsz neki és miben állapodtatok meg?

Amúgy alap udvariasság, hogy ha valaki a te lakásodban van egész nap akkor gondoskodsz arról, hogy legyen mit innia, ennie. De soha nem alkoholt!

A normális szakemberek ha munkát vállalnak valahol akkor nem nagyon szokták elfogadni a kaját, de a vizet, üdítőt, kávét igen. Mivel annak nem nagy a költsége és ha nekik kell munka közben elmenni érte, hogy igyanak valahol egy kávét az a megbízónak húzza az idejét.

Tegnap voltak nálam dolgozni, tudtam, hogy nem lesz hosszú idő, mégis megkínáltam őket kávéval. Nem fogadták el, de megköszönték. Amikor egész hétvégén dolgoztak nálunk a fűrdőszobán, akkor viszont természetes volt, hogy ott van a konyhában a hideg üdítő, többször is csinálok kávét. A kaja nem volt természetes, amikor ebédelni akartak akkor vagy ették amit hoztak vagy elmentek kajálni. De idősebb emberek, mint anyósomék is, még ezt is természetesnek veszik, hogy ilyenkor főznének is.

Te rontottad el azzal, hogy sörrel kínáltad, munka közben ez nem megfelelő ha nem alkohol mentes. Az, hogy mit vár el tőled az függ attól, hogy miben egyeztetek meg. Hogy ő csinálja X Ft-ért, de te leszel a segédmunkása, vagy hogy fizetsz neki valamennyit de szívességből, baráti alapon jön el dolgozni hozzád és sokkal kevesebbet fizetsz, mint amit mástól kérne, az nagyon nem ugyanaz.

Szóval miben egyeztetek meg?

2023. szept. 17. 10:11
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!