Mit csináljak ha a szerelő festő lehúz kávéval cigivel kajával míg nálam van?
Tőlem lejmol cigit kávèt egész nap, kaját nem hoz magával és mivel én szeretnék enni igy nincs képem hogy ne kèrdezzem meg kér e.
Erre mondja igen es velem eszik.
Es ez ugy kezdődött hogy csak megkinaltam egyszer mikor reggel jött es kerdeztem mit kér, mondta sört és hoztam neki.
Tehát a munkán kivül nekem kell állni a napját?
Majd jön megint. Hozassak vele cigit kavét kaját magamnak?
Mi akadályoz meg abban, hogy kinyisd a szádat?
Ha meg attól félsz, hogy akkor otthagy és nem lesz más, aki megcsinálja bagóért, akkor tűrj!
Normális szaki, normális pénzért dolgozik és nem vár se jópofit, se ellátást.
Leírtuk hogy kezeld. Vagy elküldöd és hívsz nem haver szakembert, vagy tűröd és nem hisztizel vagy normálisan elmondod, hogy neked ez nem egy haveri móka, téged hagyjon ki bizonyos dolgokból.
Az, hogy neked egyik opció sem tetszik vagy kényelmes azért ne mi legyünk már hülyének nézve.
Nem irtam hogy nem opcio.
Hanem nem tudom mit kéne.
A megkinálom és a között hogy egész nap én tartom, engem lejmol, nagyon nagy a különbség.
Meg az is idegesit hogy reggeltől estig feltart. Mikozben max 3 órás melo a fürdő a többi meg a bájcsevegés es a nyakamon van es elláttattja magát velem.
Az hogy piaci ar alatt van ezért köszönhetem a ronda munkát. Ez semmi másra nem él. Az olcsóságért cserébe nem csiszol es mállik le az uj festés is. Semmi mást nem tartalmaz hogy ez miatt még a nyakamon is vendégeskedjen egész nap bratyizás címen.
1. Munkásokat nem etetek-itatok, azért vannak ott, hogy dolgozzanak, ha éhesek, hozzanak magukkal szendvicset.
2. Sört vagy egyéb alkoholt munka közben nem ihatnak nálam, ahogy a lakásban nem is cigizhetnek.
3. Ha "baráti alapon" csinál rossz, nem megfelelö munkát, elküldöm, így amit adok neki, az tiszta pénzkidobás.
4. Amit meg akarok csináltatni, azt rendes szakemberrel végeztetem, ami normális munkát végez, mégha valamennyivel drágább is.
Küld el!
Nem értelek, hozzá nem értőként te is látod szarul dolgozik, és még is hagyod dolgozni...
Keress normális festőt, ha már fizetsz érte legyen szép is!
Kérdező
"Ugy volt jon festeni en amit tudok en is csinálom aztan kifizetem kp-ban es csá.(amit már festés kozben is elkért)"
Most vagy kamu az egész kérdés vagy nagyon eccerű ember vagy és nem érted amit kérdezek tőled.
Pont ez az ami a gond, hoyg így állsz az egészhez, nem vagy képes pontosan megválaszolni, nyilván vele sem tudsz pontosan beszélni.
Még egy próba, hátha most megérted mire vagyok kíváncsi és miért.
PONTOSAN milyen munkát kell elvégeznie? Mi az hogy "jön festeni"? 1 szoba, a teljes lakás, az ablakokat kell lefesteni vagy mit?
PONTOSAN milyen fizetségben egyeztetek meg? Nem úgy, hogy "aztan kifizetem kp-ban", hanem mennyit fizetsz neki?
PONTOSAN miben egyeztetek meg, hogy ezért a fizetségért el kell végeznie a munkát vagy hogy dolgozik te meg fizetgetsz mindegy meddig tart?
Ha nem beszéltétek meg PONTOSAN, hogy mit vársz el tőle és neki mit kell csinálnia, mennyit kap érte, akkor persze hogy nem megy a dolog. Nekünk is segítettek a költözésnél a rokonaink, barátaink, de pénzt nem is kértek. Jöttek, amilyen gyorsan lehetett megcsinálták és mentek is. Amikor másik munkánál barátokat kértünk festeni segíteni, ott természetes volt, hogy mi főzünk, vesszük az italt és együtt dolgozunk, közben jól érezzük magunkat. Pont ahogy amikor mi mentünk segíteni, akkor meg ott volt így.
Akkor tudunk neked válaszolni ha elmondod végre mit, mennyiért és hogyan kell megcsinálnia a rokonnak.
Nekem azért jó a sz.r és olcsó munka, mert én is igy kaptam a lakást felületi festéssel. Tehát ahogy kaptam olyan szinten tartom is csak fent(nem saját keco).
Alkohol zene meg az időhúzás egész napra azèrt volt téma is mert nem csak dolgozni jön, hanem bratyizni haverkodni kikapcsolódni is. Szóval vendégeskedni is. Es mivel ismerős, erre mégis mit mondjak?
A megkínálom udvariassági dolgokkal nem lett volna bajom se minden szerelőt megkérdezek kér e kávét, életemben nem volt még olyan hogy de az egész napi cigiztetes kajáltatás söröztetés lesz. Meg hogy üljek le enni is hogy főzök magamnak, te meg dolgozzál?
Amugy ingyen akarta az egészet csinálni (meg a villanyt mindent), én erősködöm csak az anyagi részén mindig(mert utólag persze az lenne hogy kihasználom) és megegyeztünk abban, hogy igenis mondjon összeget, de ne horribilisat, és így neki is nekem is elfogadható árban egyeztünk meg.
De szó nem volt arról hogy a nyakamon fog élni is. És itt nem egy szál cigi kávé a téma. Hanem egésznapi ellátás.
Nekem se fizetnek semmit a munkahelyen én veszem magamnak!
De szerintem annál maradok hogy megkèrem arra hozzon cigit kávét kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!