Összeköltözés, fizetés?
Sikerült vennie egy kis lakást a szüleimnek egy másik városban, ahol dolgozni fogok.
A lakás árának egy részét nyilván hitellel pótoltuk, így lesz havi törlesztője.
A barátommal pedig most tervezünk majd oda összeköltözni.
Szerintetek is fizessen bele?
Természetesen én is fogok fizetni havonta, kb fejenként 70-75 ezer lenne.
Vagy nagyon bunkóság tőle is elkérni ennyi pénzt hogy ott lakna?
Vélemények? Ki hogy oldja meg?

Szerintem az a normális ha összeköltözésnél tisztázod rögtön a dolgokat, pláne ha egyik fél hitelt törleszt. Ez egy élettársi kapcsolat, közös vagyonszerzők a 25-ös válaszadó estében. Én helyébe kötnék élettársi vagyonjogi szerződést is, hogy külön vagyonszerzők vagytok. Ha ez nincs, akkor lehetnek gondok szakításkor.
Kérdező esetében más a helyzet, hiszen szülők nevén van a lakás.
Bérleti díjat nem szokás kérni olyan személytől, akivel az ágyam megosztom. A "bérleti díjat a szülők kérhetnék", nem a párja, mert ő nem ad ki semmit. Ha a szülők nem teszik, akkor hagynám, és elég a rezsi fele.
26-os. Én mondtam neki ezt is, hogy ha oda kerül a sor, akkor szeretnék majd vagyonjogi szerződést kötni. Szintén nem tetszett neki. Bár nem értem mi kivetnivaló van ebben, hiszen ez mindkét felet védi.
Kérdező esetében szerintem nem gáz, ha arányaiban a beköltőző fél kicsit többet tud vállalni, hiszen ahogy én is írtam, mindketten "koptatják" az ingatlant. Úgymond "ingyen" ott lakni valakinél szerintem nem elvárható. Én pl jeleztem barátnőmnek mikor milyen felújítást tervezek, mire spórolok, így ha részemről nem fér bele egy nagyobb utazás/nyaralás, ne lepődjön meg, ha nem tudok menni. Nyilván nálunk is fele-fele alapon megy a rezsi, így ebből nincs vita, szerintem ez a minimum egy együttélés esetén.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!