Kezdőoldal » Otthon » Albérlet » Szerintetek kivitelezhető a...

Szerintetek kivitelezhető a megélés ebben az albérletben? Kifejtés lent.

Figyelt kérdés

A párom és én most tervezzük az összeköltözést. Meg is van az albérlet. 110 ezer + 10 ezer a közös költség ± a rezsi. Kb. olyan 140 ezer lenne összesen a főbérlő elmondása szerint. A párom 200 ezer forintot keres, én még tanulok, mellette dolgozom is. Az én keresetem átlagban 150 ezer. Ez viszont néha kevesebb is lehet. Sulitól függ.

Szerintetek e mellett a keresetek mellett jó döntés belevágni?

Én és a párom, úgy vagyunk vele, hogy "csapjunk bele a lecsóba" de kíváncsi vagyok pár véleményre is, mivel nekem ez lesz az első albérletem. Eddig csak a szüleimmel laktam. Köszönöm! :)

2019. júl. 13. 10:29
 1/8 anonim ***** válasza:
16%

Kijöttök, de nem érdemes.

Csak úgy, ha a hátrahagyott lakrészeteket kiadjátok a szülői házban, és ezzel növelitek a bevételeteket.

Alapszabály, hogy ingatlant nem hagyunk üresen, mert csak eszi a pénzt! (Ez alól kivétel lehet bizonyos piaci körülmények között (!!) a befektetésre vett és hamarosan eladásra szánt ingatlan.)

2019. júl. 13. 10:35
 2/8 anonim ***** válasza:
50%

Ha havonta ezt a 160-200ezret félretennétek amit az albira fizettek, 2 év múlva lenne 4-5 milliótok, ami egy 20-25 milliós lakás beugrója lehetne.

Te addigra elvégzed a sulit (gondolom) lesz neked is munkád, a barátod jövedelme is nő, nem lenne akadálya a hitelnek.

Én a ti feltételeitekkel biztos nem mennék albérletbe nyomorogni és pénzt kidobálni, mert az idő rohan - még ha most nem is veszitek észre - és évek múlva születik a kérdésed, hogy miből vegyetek lakást, mert semmi pénzetek nincs az önerőre. (Közben más zsebébe tettetek ennyi idő alatt 4-5 milliót)

2019. júl. 13. 11:39
 3/8 anonim ***** válasza:
76%

Nekem suli miatt muszáj volt albèrletben èlnem. Nehèz volt, munka miatt kitolódott a suli is, diákhitel, szorongás. Most 32 èves koromra kupálódott ki a helyzet annyira, hogy vegyünk egy lakást a felesègemmel. Ez is csak babaváró hitelnek meg nèmi szülői segítsègnek köszönhető, bár a munkában aktív időszakban esküvő, baba ès autóvásárlás mellett is összeraktunk pár millió önerőt.

Lènyeg a lènyegben, ha egy mód van rá, maradjatok a deneketeken ès spóroljatok. A különèlet szèp, de kèt helyen gürizni a lakásèrt, meg halogatni a gyerekvállalást már kevèsbè.

2019. júl. 13. 14:38
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

"Kijöttök, de nem érdemes.

Csak úgy, ha a hátrahagyott lakrészeteket kiadjátok a szülői házban,"

Ekkora ökörséget még itt a gyíkon sem hallottam eddig.

Gratulálok hozzá.

Amúgy mégis hogyan gondoltad??

Apa, anya! Elmegyek albérletbe, de a volt kisszobámba felveszek egy új albérlőt.

Tudom, hogy a ti házatok, és ti fogtok egy fedél alatt élni egy vadidegennel, viszont nekem fizeti majd az albérleti díjat.

Jó lesz? Örültök?

2019. júl. 13. 20:11
 5/8 anonim ***** válasza:
0%

4: Hát nem tudom, te hogy vagy, de mi a családban közösen hozunk meg egy ilyen döntést, mivelhogy többek között vagyonközösséget is alkotunk.

Ha elköltözöl, kilépsz a lakásfenntartásból is. Az én anyukám nem tudta volna fenntartani egyedül a lakást például, ha elköltöztem volna. Szóval az nem lehet egyedül az én döntésem, hogy szia, lelépek, és ezentúl nem adok bele 40 000-t a háztartásba.

Az továbbra is belekerül annyiba, és a felújításokba is, kb. 10 év alatt az közel 10 millió Ft. Ezzel nem árt tisztában lenni. Amikor "elmész albérletbe" úgy, hogy otthagyod a lakrészedet, akkor az 10 év alatt belekerül 10 millióba az albérleten felül.

Most arról beszélek, ha van otthon egy szobád és arányosan hozzá a közös részek is létszámarányosan nagyobbak úgy, hogy ne nyomorogjatok.

De te nyugodtan számolj csak úgy, hogy ezt az ingatlant már nem kell fenntartani, ha nem laksz ott. Ez az elszegényedés receptje, ebből élünk mi, ingatlantulajdonosok, a ti tudatlanságotokból.

2019. júl. 13. 20:32
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Számoljunk:

Az összes bevétel: 350

Lakhatás: -140

Marad 210 2 főre.

Ebből le kell még vonni a buszbérletet, ha tanulsz, neked kedvezményes, kb. 4eFt, a párodnak 10eFt.

Plusz gondolom kell internethozzáférés/tv ez kb. havi 10eFt.

Így összesen marad kettőtőkre 186eFt. Ebből lesz a koszt, ruházkodás, mosás-tisztítás. Azt kell tehát mérlegelni, hogy ez kettőtőknek elég -e.

2019. júl. 14. 10:49
 7/8 anonim ***** válasza:
77%
A szomszédasszonynak 67ezer Ft a nyugdíja. Megél belőle, sőt félre is tud tenni. Jó, mondjuk szó sincs albérletről...
2019. júl. 14. 18:14
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 Persze, ha van saját ingatlan meg támogatás a gyerekektől úgy könnyű. A válaszod nem releváns a kérdés szempontjából és a kategóriába sem passzol...
2019. júl. 14. 19:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!