Kivitelezhető lenne ez így? Kétségbe vagyok esve
Az a helyzet, hogy nem bírom már a családommal, 20 éves vagyok, a barátommal most szeretnénk majd összeköltözni egy albérletbe, viszont neki még nincs munkája, mert most fejezi be az egyetemet, utána utazna fel hozzám és itt vennénk ki albérletet.
Engem most vettek fel egy kávézóba, ahol havi nettó 110-et keresnék. Emellett fel kell utazgatnom Pestre, mert levelezőn vagyok egyetemista.
Nekem ezek lennének a kiadásaim:
35.000 (ha 70 ezres albival számolok, ez annak a rám eső része)
15.000 (rezsi rám eső része)
20.000 (kaja rám eső része)
20.000 (utazgatás Pestre)
7.000 (busz bérlet)
kb.3000 (buszjegy Pesten)
Szóval ez összesen kb. 100.000 kiadás nekem havonta, 10.000 marad...
Mivel nyáron dolgoztunk, ezért van annyink, hogy ki tudunk venni egy albérletet, egy havi díj, plusz a kaució megvan. Viszont nem tudom, hogy merjek-e így kivenni lakást.
Szerintetek itt Pécsen van esély, hogy a barátom gyorsan talál állást, ahol szintén kb. 110-120-at megkeres?
Alapozhatok erre és kivehetünk egy lakást?
Sajnos amíg nem költözik ide a barátom, nem is tud addig állást keresni.
Mondjuk 70.000 lakbér helyett csak 40.000 lenne.
A rezsi meg 30.000 helyett 15.000 (Két személyre)
Nézzük csak a rossz részét.
Kiveszed, odaköltözöl a barátod mégsem, fizetheted egyedül.
Kiveszed, odaköltözöl, barátod meglátogat, az sincs ingyen, mert csak elmentek valahova.
Lány vagy, tegyük fel nem igénytelen, nem számoltál semmit ruhára, cipőre, de még csak tisztálkodásra sem.
Beteg sem leszel, tehát gyógyszer sem kell.
Most helyezkedtél el a kávézóban, mi a garancia, hogy 3 hónap múlva nem raknak ki?
És a váratlanul felmerülő költségeket még el sem kezdtem sorolni.
kompromisszum. Így nevezik.
kisebb hely olcsóbbért.
kevesebb utazás,(utazgatás???) kevesebb költés,
olcsóbb kaja (több krumpli)
a nehézségek jók ám. megedzik az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!