A haszonélvező eladhatja a lakást?
Édesanyám sajnos már nem tudja ellátni magát, így felmerült, hogy otthonba menne. Ez sajnos nem kevés pénz, amire megfelelő fedezet lehetne a lakása. Fel is vetettem a húgomnak ezt, hogy eladnánk a lakást és abból fizetnénk az otthon beugróját, a maradékból meg az esetlegesen felmerülő kiadásokat.
Erre benyögi a tesóm, hogy a lakás felejtős, mert anyu évekkel ezelőtt nekik a ajándékozta és anyunak jelenleg csak haszonélvezeti joga van. Testvérem természetesen nem hajlandó eladni vagy bármivel hozzájárulni az otthon költségeihez. Jól gondolom, hogy anyu így valóban nem adhatja el? Esetleg az ajándékozást vissza tudja-e vonni? Egyszerűen meg vagyunk lőve, nem is értem miért csinálta ezt. Főleg, hogy az a lakás az én örökségem is lenne. Kisemmizve érzem magam és valahogy a bentlakásos otthont is nekem kellene megoldani.
Már ne haragudj de az ilyen anya mitől édes?
Úgy raknám ki az életemből a hugival együtt h csattannának!! Anyád most kapja meg amit megérdemel amiért sunyi an kisemmizett téged! Miért állsz az igazságszolgáltatás útjába?? Ismeretlenül is szurkolok neked de ne légy hülye!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!