Ismeretségi körödben, hogyan tudott az lakást venni magának aki nem kapott otthonról?
-a nagyszülőktől nem örökölt
-a szülőktől nem kapott pénzt
-a szülők lakását, házát nem jelzálogoltathatja
-nincsenek kapcsolatai, akik hozzásegítik őt jó munkákhoz és ott támogatják, de legalábbis nem tesznek neki keresztbe és halad előre, de legalábbis nem rúgják ki vagy csökkentik a fizuját ( ilyen is van, mert vannak törvényi kiskapuk)
-nincs párja, mert eddig nem volt normális kapcsolata
-vannak sulijai ( dipik, de nem elitt egyetemről), nyelvvizsgák( angol, német)
Átlagos fizuból, családi anyagi segítség nélkül ismerőseid vagy te mikor és hogyan tudtatok lakást venni?
Köszönöm.
30N
Sehogy. Albérlet, vagy marad a szülőkkel.
Szülői segítség vagy öröklés nélkül legfeljebb az informatikusok, top-brókerek és felsővezetők tudnak lakást venni.
sehogy.
és sajnos még nekem se telt egy lukra sem. sőt, az elkövetkező években sem fog. sajnos. 26/nő
Ezt látom én is, de gondoltam, kiírom a kérdést, hátha azért van valami megoldás.
A szülők....igen, de egy idő után már nagyon nem jó...:( főleg, hogy a munkahelytől elég messze vannak és így elmegy utazgatással az egész nap
Albi: most ez van 2 éve, de így nem marad egy fillér megtakarításom sem önrészre
... jó a kérdés.
Nem ismerek ilyet, sajnos.
Illetve, ha kicsit kerekítek, akkor 1 valakit tudok, és ő banki (+ kevés rokoni) hitelből vette kb 8-9 éve, amit még ma is keményen nyög, és még kb 6 évig fizetné elvileg.
Én már az egyetem alatt gyüjtöttem pénzt egy betétkönybe, meg jó pár évig utána is. Ezzel összejött annyi, hogy egy lakást tudtam úgy venni, hogy a kölcsön törlesztése nem sokkal lett több, mint amit elötte is havonta félreraktam. (Persze nem új és nem nagy lakásról volt szó). Természetesen nem 1 -2 év alatt jött össze az induló összeg, hanem több évig kellett spórolnom.
De ez nem megy úgy, ahogy a legtöbben élnek, minden pici kiadást is meg kell gondolni: pl. nem fél óráig zuhanyozni, mert "élvezi" az ember, hanem max. 2 x 3-4perc, a lámpákat sosem hagyom égve, a gépet minden használat után azonnal lekapcsolom az áramkörröl, semmi ételt nem dobok ki (a maradékot fel lehet használni), csak annyit eszem, amennyi szükséges, nem tömöm meg magam, stb.
Mért írtad idézőjelbe a munkát?
Mármint, boltot vettél?
A fenti feltételekkel sehogy, ez világos. Sajnos ez nagyban hozzájárul a kilátástalansághoz, jővőtlenséghez, a fiatalok külföldre távozásához.
Külföldön nincs ilyen arányú lakástulajdonlás, vagyis itt sem lenne olyan fontos a tulajdon, HA európai fizetést kapnánk és vígan tudnánk belőle bérelni lakást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!