Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » A penészt szeretném kiírtani!...

A penészt szeretném kiírtani! Hogyan?

Figyelt kérdés

Ma vettem észre, hogy a szekrény teljesen zöld. Apró kis pihék vannak rajta, mintha belőle keltek volna ki!

Nem tudom, hogy távolítsam el, a fal teljesen az, azt tudom, hogy Szavo-val kellene, ami tényleg jó, de jelenleg drága, és úgy hallottam, a HIPó is jó rá. De ez nem csak kifehéríti? Ugyan úgy eltünteti mint a Szavó? Nekem az kellene, hogy teljesen megszűnjön - kinek nem - és nem tudom, hogy a hipó erre képes e. Mondjuk tavaj szavóztam, de nem az egész szobát, így vissza is jött. Igazából mindig visszajön, bármit csinálok. Hallottam, ha letörlöm,akkor a spórák felszállnak. Akkor hogy takarítsam le a szekrényről, bútorról? Még a TV és a DVD lejátszó is olyan volt...

nem akarom, hogy még tovább terjedjen. Holnap megcsinálnám az egész szobát, de mint mondtam, csak Hipóra telik, és sürgős megoldás kell.

Szóval segítsetek :(:(:(

Most behoztam két sólámpát, amit tavasszal dobtunk ki az udvarra, mert azt hittük ettől van. De az állítólag segít. Már nem tudom...

2010. okt. 1. 20:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Elfelejtettem.: Szellőztess ki :-) Mert most meg ettől fogsz köhögni. Marja a tüdőt hosszú távon.
2010. okt. 1. 21:37
 12/22 A kérdező kommentje:

gyorsabban... begebedt a karom, amire láttam valamit. A plafonon az a fekete fajta van, ami nagyon makacs... Annyira gyűlölöm!!!!!!!!!!!!!!!!

Most ha a bútorok olyanok, és költözni akarok, akkor a másik otthonom is olyan lesz? Kiírtom előtte a penészt a bútorból, és cak utánna mennék, de mégis...

Ettől félek nagyon.

És egy festéts segíthet a problémán? Mésszel, de a bútro már akkor is kapott belőle, hiába takarítom.

2010. okt. 1. 21:39
 13/22 anonim ***** válasza:

Nálunk penészedés elleni izével le volt a festés előtt kenve a fal. Hát, nem 100%-os az eredmény. Azért irtam, hogy az okot kellene megszüntetni amitől van. Azt viszont megtalálni? Hát, ember legyen a talpán.

Ha most jól áttakaritod, hagyod megszáradni, a költözésnél szellős helyre teszed, modnjuk egy kis napfényt is adsz neki, szerintem nem lesz annak semmi baja.

2010. okt. 1. 21:44
 14/22 A kérdező kommentje:

tudom mi a baja a szigetelésnek. AZt ajtó udvarra nyílik, akkora rés van alatta, ha a macska akarna törzsvendég lenne a szőnyegen.

Ez azért túlzás volt, de érted a lényeget.

az ablak nem csukódik rendesen, alól linóleum, meg beton. Túl szép, h igaz legyen. A szigeteléssel ott tartunk, h felfedeztük a szigetelő csíkot. Ennél többet nem vagyok hajlandó költeni rá, mert már csak másfél év, és remélem itt hagyjuk ezt a nyamvadt albérleti szobát. Addig kellene valami megoldás, a túlaj anyám, de ő semmi ilyenbe nem akar belevágni, párom meg a meszelést nem engedni tavaszig...

2010. okt. 1. 22:00
 15/22 anonim ***** válasza:
Hát, akkor nem tudsz mit tenni, figyeld, ha penészedik,és törölgesd sűrűn, vagy spricceld, szellőztesd ki utána a clórszagot, és ha elköltöztök legfeljebb csak a rémálmaidban jön majd elő . Jó, most ez vicc volt a végén.
2010. okt. 1. 22:15
 16/22 anonim ***** válasza:

" ha csak megöli, és kifehéríti a hipó, mivel tüntessem el"

Egy idő után ugyanebbe a töménységű hypoba mártott ronggyal le lehet törölni.

A tömény hypo 15%-os az egészségre ártalmas. A Savoban 5% van neked is olyant kell csinálni.

2010. okt. 1. 22:23
 17/22 anonim ***** válasza:
Ecet semmi esetre se! Hypoval sav ne keveredjen!!!
2010. okt. 1. 22:25
 18/22 A kérdező kommentje:

És mi a fene van még a szavóban, amitől ilyen tuti?

Mert van rajta annyi minden, mint a fene, de hogy mi ami hat is, az rejtély...

2010. okt. 1. 22:35
 19/22 anonim válasza:
Baumax:HANNO penész ölő 5perc alatt hat ,folt nélkül szárad kb 1300ft.
2010. okt. 1. 22:41
 20/22 anonim ***** válasza:

Szintén a Hannot mondom, nagyon klassz, és nem jön többet elő a penész, legalábbis azon a helyen.

Én használtam falra, ágyra, tapétára, konyhaszekrényre.

2010. okt. 4. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!